Αρχική > ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ > Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ > Απολαμβάνοντας το κρύο: τα παγωτά
ice-cream-pagoto

Απολαμβάνοντας το κρύο: τα παγωτά

Τα παγωτά είναι μίγμα ζάχαρης, γάλακτος και κρέμας γάλακτος που παγώνει υπό συνεχή περιστροφή. Θυμηθείτε στο κινηματογραφικό έργο Αμέρικα Αμέρικα του Ελία Καζάν το καλοκαιρινό κατέβασμα του πάγου από σπηλιές, όπου το διατηρούσαν, με προορισμό την παραγωγή παγωτού. Για να δώσουν γεύση στο παγωτό, έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορα υλικά, όπως βανίλια, σοκολάτα, φρούτα μέχρι και τσάι ή ακόμη και πιπέρι.

Παρφέ είναι τα παγωτά με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κρέμα γάλακτος που πολλές φορές περιέχουν κομμάτια φρούτων.

Σεμιφρέντο (semifredo= ημικατεψυγμένο) είναι ένα είδος παγωτού που παράγεται από ανάμιξη παγωτού με χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε ίση περίπου αναλογία και εκ νέου κατάψυξη του μίγματος.

Το ροδάκινο πάνω σε παγωτό βανίλια πήρε το όνομά του από την Μελμπά (1859-1931), μια Αυστραλή σοπράνο και φίλη του Εσκοφιέ, ο οποίος δημιούργησε διάφορα πιάτα με το όνομά της (παγωτό, τοστ, νουαζέτες).

Στην Ελλάδα, μια παρόμοια ιστορία είναι με τη Ροζίτα Σεράνο (τραγουδίστρια της Ν. Αμερικής) η οποία αγόραζε έναν τύπο τούρτας σοκολάτας από το ζαχαροπλαστείο Σελέκτ της Φωκίωνος Νέγρη που τελικά πήρε το όνομά της.

Διαβάστε επίσης για τα άλλα γλυκά (κρέμες, σιροπιαστά, με παντεσπάνι κλπ.) στο βιβλίο

Photo credit: elana’s pantry / Foter / Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-NC-ND 2.0)

Δείτε επίσης

trofes-anosopoiitiko-systhma

Τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Ας προστατεύσουμε τον οργανισμό μας από κρυολογήματα, ιούς και ασθένειες ... τρώγοντας σωστά!

meli

Μέλι, το θαύμα της φύσης!

Γευστικό, θεραπευτικό και καλλυντικό!