Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Αρακάς λαδερός
arakas (αρακας λαδερος)

Αρακάς λαδερός

Άτομα: 3, Χρόνος προετοιμασίας: 5’ , Χρόνος ψησίματος : 20’ , Κόστος: 3 €

ΥΛΙΚΑ :

½  κιλό αρακάς
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 καρότα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1,5  ποτήρι νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στην αρχή, ξεπλένουμε το αρακά.

Στη συνέχεια, βάζουμε σε μία χύτρα το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Κατόπιν, προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 2 λεπτά.

Τέλος, προσθέτουμε τα καρότα, το μαϊντανό, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για 15’- 20’ με τη χύτρα κλειστή σε μέτρια φωτιά.

Info : Αν μαγειρεύετε σε κατσαρόλα, προσθέτετε δύο ποτήρια νερό και αφήνετε να βράσει για περίπου 30΄.

Δείτε επίσης

fakes (φακες)

Φακές σούπα

Ένα πιάτο παρεξηγημένο ως το "πιάτο των φτωχών", αλλά τόσο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και νοστιμιά!

pancakes

Pancakes (τηγανίτες)

Εύκολο και γρήγορο γλυκό για το πρωινό και για όλες τις ώρες της ημέρας!