Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γλυκά > Ατομικά σουφλέ σοκολάτας
chocolate-souffle

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος : 13’, Κόστος : 5,5 €

Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
150 γρ. κουβερτούρα
4 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κύβους σοκολάτας (κουβερτούρα ή την αγαπημένη σας γάλακτος)

Εκτέλεση:
Για να ετοιμάσετε το μίγμα θα σας πάρει λίγα λεπτά όποτε ανάψτε το φούρνο νωρίτερα για να πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240 °C στον αέρα.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι. Μέσα στο μίγμα με τα αυγά προσθέτουμε και το μίγμα σοκολάτας από το κατσαρολάκι και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο τα 4 φορμάκια των σουφλέ. Ρίχνουμε και στα 4 φορμάκια λίγο από το μίγμα και στη συνέχεια ρίχνουμε στο κάθε ένα τον κύβο σοκολάτας. Τελιώνουμε ρίχνοντας και το υπόλοιπο μίγμα στα φορμάκια και ψήνουμε στους 240 °C για 13 λεπτά.

Σερβίρετε το σουφλέ σοκολάτας ζεστό μαζί με κρέμα γάλακτος και κόκκινα φρούτα ή παγωτό ή άχνη ζάχαρη… για τους λάτρεις των σουφλέ τρώγεται και σκέτο!

Δείτε επίσης

mosxari-mpreze-eviotopoi-kallidis

Μοσχάρι µπρεζέ µε πουρέ χειµωνιάτικων λαχανικών από τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: 2,5 ώρες ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 1,5 Kg Μοσχάρι (ελιά ή σπάλα) ΓΙΑ ΤΗ …

leuki-xeimwniatiki-soupa-selino-prasso

Λευκή χειμωνιάτικη σούπα (με σέλινο, πράσο και πατάτα)

Λευκή με απαλή γεύση ... .ότι πρέπει για να ξεκινήσεις ένα δείπνο!