Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Αυγά μάτια με σπανάκι
auga-matia-spanaki

Αυγά μάτια με σπανάκι

Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 20’ , Κόστος: 3,5 €

ΥΛΙΚΑ :
½ κιλό σπανάκι φρέσκο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές της σούπας λάδι
100 γρ. τυρί φέτα
4 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο (φρεσκοτριμμένο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή πλένουμε καλά το σπανάκι.

Πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε φέτες και τα σοτάρουμε μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.

Μόλις μαραθούν, βάζουμε και το σπανάκι στο τηγάνι μέχρι να μαραθεί. Προθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας και περιμένουμε μέχρι να φύγουν τα περισσότερα υγρά από το σπανάκι.

Στη συνέχεια σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να γίνουν τα αυγά για περίπου 8 λεπτά.

Δείτε επίσης

zymarika-kalokairina

Ζυμαρικά φούρνου με λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού

Αυτό ακριβώς θέλεις μετά από μία μέρα στη θάλασσα!

katsikaki-pilino-saltsa-duosmou

Κατσικάκι στο πήλινο με αρωματική σάλτσα δυόσμου

Υπέροχη γεύση και άρωμα δυόσμου!