cupcakes με άρωμα πορτοκάλι και γλάσο σοκολάτας

Cup cakes πορτοκαλιού

Κομμάτια: 21, Χρόνος προετοιμασίας: 20’ , Χρόνος ψησίματος: 17’, Κόστος: 6 €

ΥΛΙΚΑ :
Για τη ζύμη
160 γρ. μαργαρίνη
3 αβγά
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 βανίλια
½ κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
60 ml γάλα
65 ml χυμό πορτοκαλιού

Για το γλάσο σοκολάτας
125 γρ. κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα πρώτα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και μετά τα αβγά ρίχνοντάς τα ένα ένα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν και τη βανίλια και τα ρίχνουμε στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά.

Τέλος, ρίχνουμε το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ για αρκετή ώρα μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μίγμα.

Βουτυρώνουμε χάρτινες θήκες, τις βάζουμε σε μία φόρμα με θήκες για cup cakes και τις γεμίζουμε με μίγμα μέχρι τα 2/3. Ψήνουμε για 17 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C.

Για το γλάσο σοκολάτας:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και, τέλος, ρίχνουμε τη μαργαρίνη.

Αφήνουμε το γλάσο σοκολάτας να κρυώσει καλά και τότε βουτάμε τα cup cakes στο γλάσο.

Info: Βάλτε τη φαντασία σας και στολίστε τα cup cakes με χρωματιστές καραμέλες και τρούφες.

Δείτε επίσης

fasolakia-kotopoulo

Κοτόπουλο κοκκινιστό με φασολάκια

Ένα ελαφρύ και νόστιμο φαγητό για το μεσημεριανό μας τραπέζι!

omeleta-laxanika

Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια, πιπεριές και φέτα

Συνοδεύστε την ομελέτα σας με μια δροσερή σαλάτα!