Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > ειδικές αποστολές > the party is here > Ελληνική Μυρωδάτη Μπρουσκέτα
elliniki-mprousketa

Ελληνική Μυρωδάτη Μπρουσκέτα

Κομμάτια: 12, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος ψησίματος: 10-15′, Κόστος: 2,50€

ΥΛΙΚΑ
12 φέτες ψωμί (γαλλική μπαγκέτα χρησιμοποιήσαμε εμείς)
1 ντομάτα
5-6 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
Φέτα
Ελαιόλαδο
Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε 12 φέτες πάχους περίπου 2 εκ. από την μπαγκέτα στα πλάγια και τις τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει πρώτα αντικολλητικό χαρτί.

Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε λίγο τριμμένο σκόρδο στην καθεμιά.

Πλένουμε τη ντομάτα, τη σκουπίζουμε και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια (αφαιρούμε όμως τα σπόρια). Βάζουμε και τη ντομάτα πάνω στις φέτες ψωμιού.

Τέλος, τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια μας πάνω από τη ντομάτα, ρίχνουμε και τη ρίγανη και βάζουμε τις μπρουσκέτες μας στο φούρνο να ψηθούν στους 200°C για 10-15′.

Δείτε επίσης

poutigka-sokolata-tsoureki-fraoula

Πουτίγκα με τσουρέκι, σοκολάτα και φράουλες

Μας περίσσεψε από το Πάσχα... και έγινε αφράτη πουτίγκα!

makaronada-tuna-asonissos

Μακαρονάδα με τόνο Αλοννήσου και τοματίνια Σάμου

Γεύση από τη νησιωτική Ελλάδα!