Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Κοτόπουλο κοκκινιστό με φασολάκια
fasolakia-kotopoulo

Κοτόπουλο κοκκινιστό με φασολάκια

Άτομα: 3, Χρόνος προετοιμασίας: 20′, Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα, Κόστος: 4€

ΥΛΙΚΑ
½ κιλό φασολάκια
½ κοτόπολυλο κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 σφηνάκια λευκό ξηρό κρασί
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φασολάκια. Το ίδιο και το κοτόπουλο. Το πλένουμε πολύ καλά και το κόβουμε σε μερίδες.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Έπειτα ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ώσπου να γίνει διάφανο. Λίγο πριν τελειώσουμε το σοτάρισμα ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρουμε περίπου 2′ ακόμα και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα φασολάκια, ανακατεύουμε και περιμένουμε 5′-10′ μέχρι να μαλακώσουν. Συμπληρώνουμε νερό τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα φασολάκια και τα αφήνουμε να βράσουν.

Μετά από 15′ περίπου ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το βράσιμο με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.

Μόλις δέσει η σάλτσα και το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης

kotopoulo-liasti

Κοτόπουλο στο φούρνο με λιαστή ντομάτα και κάπαρη

Η λιαστή ντομάτα δίνει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο κοτόπουλο!

thgania-xoirini

Χοιρινή τηγανιά

Συνοδεύστε τη με μια παγωμένη μπύρα και καλή παρέα!