Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > ειδικές αποστολές > Νηστίσιμα > Φάβα “παντρεμένη” με κάπαρη γιαχνί

Φάβα “παντρεμένη” με κάπαρη γιαχνί

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ :

400γρ. φάβα Σαντορίνης
1.200ml νερό
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
20γρ. ντοματοπολτός
1 κρεμμύδι τριμμένο
50γρ. κάπαρη
100ml οίνος λευκός
αλάτι σε νιφάδες
πιπέρι μαύρο τριμμένο
ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Advertisement

Bήμα 1: Καθαρίζετε τη φάβα και τη βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου πήξει και γίνει αρκετά παχύρευστη.

Bήμα 2: Την περνάτε από το μπλέντερ μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή παχύρευστη κρέμα.

Bήμα 3: Ετοιμάζετε τη σάλτσα της κάπαρης ως έξης: σοτάρετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι 1-2 λεπτά, ρίχνετε την κάπαρη που έχετε προηγουμένως ξεπλύνει καλά σε άφθονο νερό, συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά και προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, το κρασί, ελάχιστο αλάτι, και το πιπέρι, σκεπάζετε και σιγοβράζετε 12-15 λεπτά.

Bήμα 4: Σερβίρετε τη φάβα σε πιατέλα και στο κέντρο της περιχύνετε τη ζεστή σάλτσα κάπαρης, ραντίζοντας με 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο.

Δείτε επίσης

xtapodi-maratho-elies

Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

Μια συνταγή που συνδυάζει τα αρώματα του βουνού με την αρμύρα της θάλασσας.

Λαχανόρυζο λεμονάτο με τζίντζερ και ρύζι basmati.

Το κλασικό λαχανόρυζο... αλλιώς!