Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Φιλέτο πέρκας με αρωματική κρούστα ψωμιού
fileto-perkas-arwmatiki-krousta-psomiou

Φιλέτο πέρκας με αρωματική κρούστα ψωμιού

Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος: 20’, Κόστος: 12 €

ΥΛΙΚΑ :
1 φιλέτο πέρκας (περίπου 500 γρ.)

Για την αρωματική πάστα
8 φύλλα βασιλικού
4 λιαστές ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Χυμός από ½ λεμόνι
½ κουταλάκι του γλυκού άλειμμα σκόρδου (ή ½ σκελίδα σκόρδο)
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για την κρούστα ψωμιού
1 μεγάλη φέτα ψωμιού
1-2 κουταλιές της σούπας λάδι λιαστής ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το φιλέτο πέρκας, το αλατίζουμε, το ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και το βάζουμε μέσα σε ένα πυρέξ ή ταψί.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα βάζουμε μέσα στο μίξερ τα φύλλα βασιλικού, τις λιαστές ντομάτες, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το ελαιόλαδο λίγο λίγο. Αναμιγνύουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή πάστα (αν χρειαστεί διορθώνουμε με το ελαιόλαδο).

Απλώνουμε την αρωματική πάστα πάνω από το φιλέτο της πέρκας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 15 λεπτά.

Για να φτιάξουμε το μίγμα με το ψωμί βάζουμε μέσα στο ίδιο μίξερ το ψωμί κομμένο σε κομμάτια και λίγο από το λάδι του βάζου με τις λιαστές ντομάτες. Τα αναμιγνύουμε καλά με το μίξερ μέχρι το ψωμί να γίνει τρίμματα.

Βγάζουμε το ψάρι από το φούρνο, ρίχνουμε πάνω από την αρωματική πάστα το τρίμμα ψωμιού και ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμη.

Δείτε επίσης

xtapodi-maratho-elies

Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

Μια συνταγή που συνδυάζει τα αρώματα του βουνού με την αρμύρα της θάλασσας.

Λαχανόρυζο λεμονάτο με τζίντζερ και ρύζι basmati.

Το κλασικό λαχανόρυζο... αλλιώς!