Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Φιλέτο ψαριού με σαλάτα μαραθόριζα και ντρέσινγκ από ελαιόλαδο & εσπεριδοειδή

Φιλέτο ψαριού με σαλάτα μαραθόριζα και ντρέσινγκ από ελαιόλαδο & εσπεριδοειδή

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

ΥΛΙΚΑ :

4 λαβράκια, φιλεταρισμένα (200g το καθένα)
αλάτι χονδρό
πιπέρι μαύρο τριμμένο
50g ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
2 μεγάλα πορτοκάλια
2 φοινόκιο (μαραθόριζα) (κομμένο σε λεπτές φέτες)
3 πιπεριές κόκκινες (κομμένες σε λωρίδες)
½ κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
80g ελιές θρούμπες (χωρίς κουκούτσι)
150g ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1 πορτοκάλι (χυμό & ξύσμα)
1 λεμόνι (χυμό & ξύσμα)
1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη ή αρωματική
1 κλωναράκι θυμάρι (μόνο τα φύλλα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Advertisement

Γλυκό πλούσιο σε σοκολάτα με τον απίστευτο γευστικό συνδυασμό του γλυκού κάστανου με την παραδοσιακή σουμάδα. Εξαιρετικό επιδόρπιο, ιδανικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Bήμα 1: Ετοιμάστε το ψάρι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C, στο γκρίλ.

Τοποθετήστε τα φιλέτα ψαριού σε ένα ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύστε με τα 50γρ. ελαιόλαδο και στη συνέχεια ψήστε τα για 6-7 λεπτά.

Bήμα 2: Ετοιμάστε το ντρέσινγκ. Βάλτε σε ένα μικρό βαζάκι ή σε ένα σέικερ, τα 150γρ. ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό από 1 πορτοκάλι, το ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι, τη μαύρη ζάχαρη, αλάτι χονδρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φύλλα από το θυμάρι. Κλείστε το καπάκι και χτυπήστε τα δυνατά, για να ενωθούν καλά τα υλικά.

Bήμα 3: Ετοιμάστε τη σαλάτα. Βγάλτε με ένα κοφτερό μαχαίρι τη φλούδα από τα 2 πορτοκάλια, έτσι ώστε να βγάλετε  και τη λευκή μεμβράνη μαζί. Στη συνέχεια με το μαχαίρι βγάλτε προσεχτικά την κάθε φέτα πορτοκάλι που βρίσκετε ανάμεσα από τις εσωτερικές λευκές μεμβράνες.

Bήμα 4: Βάλτε σε ένα μπολ τις φέτες πορτοκάλι, το φοινόκιο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τις ελιές και περιχύστε τα με το ντρέσινγκ. Ανακατέψτε πολύ καλά και κρατήστε την στην άκρη.

Bήμα 5: Συναρμολογήστε το πιάτο. Μοιράστε σε 4 πιάτα τη σαλάτα, από πάνω τοποθετήστε από 2 φιλέτα ψαριού, το ένα πάνω στο άλλο, σταυρωτά και σερβίρετε.

Δείτε επίσης

diples

Δίπλες

Ένα παραδοσιακό γλύκισμα άμεσα συνδεδεμένο με τη γιορτή των Χριστουγέννων. Στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου, βέβαια, το φτιάχνουν όλο το χρόνο σε γιορτές, γάμους, αρραβώνες.

hoirino-mpouti-marmelada-patates

Χοιρινό μπούτι με μαρμελάδα πορτοκάλι και πατάτες βουτύρου

Ένας συγκλονιστικός τρόπος μαγειρέματος του χοιρινού. Ζουμερό, με έντονη τη γεύση πορτοκαλιού, είναι ιδανικό για το χριστουγενιάτικο τραπέζι ως κυρίως πιάτο.