Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Γαρίδες σαγανάκι
garides-saganaki

Γαρίδες σαγανάκι

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος: 50’, Κόστος: 15 €

ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό γαρίδες
6 ντομάτες ώριμες σε σάλτσα
1 κουταλάκι πελτές ντομάτας
½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λίγη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
3 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός
100 γρ. τυρί φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες από την άμμο στην ράχη τους με μία οδοντογλυφίδα.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, λίγη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά με το καπάκι κλειστό.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τις γαρίδες, τη μουστάρδα και το δεντρολίβανο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση για να σιγοβράσουν οι γαρίδες με το καπάκι ανοιχτό.

Τις αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά (ο χρόνος βρασμού είναι ανάλογος με το μέγεθος των γαρίδων). Σε περίπτωση που μας στεγνώσει η σάλτσα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Μόλις οι γαρίδες είναι έτοιμες, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και το μαϊντανό.

Δείτε επίσης

kotopoulo-tigania-marmelada

Τηγανιά κοτόπουλου με μαρμελάδα λεμονιού

Την μαρμελάδα δεν την τρώμε μόνο το πρωί, αλλά και το μεσημέρι!

rizoto-laxanikwn

Ριζότο λαχανικών

Είμαι πρωτάρα στην κουζίνα, αλλά φτιάχνω νοστιμότατο ριζότο!