garides-saganaki

Γαρίδες σαγανάκι

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος: 50’, Κόστος: 15 €

ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό γαρίδες
6 ντομάτες ώριμες σε σάλτσα
1 κουταλάκι πελτές ντομάτας
½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λίγη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
3 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός
100 γρ. τυρί φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες από την άμμο στην ράχη τους με μία οδοντογλυφίδα.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, λίγη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά με το καπάκι κλειστό.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τις γαρίδες, τη μουστάρδα και το δεντρολίβανο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση για να σιγοβράσουν οι γαρίδες με το καπάκι ανοιχτό.

Τις αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά (ο χρόνος βρασμού είναι ανάλογος με το μέγεθος των γαρίδων). Σε περίπτωση που μας στεγνώσει η σάλτσα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Μόλις οι γαρίδες είναι έτοιμες, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και το μαϊντανό.

Δείτε επίσης

keik-lemoniou-saltsa-kerasiou

Αφράτο κέϊκ λεμονιού με σάλτσα κερασιού

Ψήνουμε για την Παγκόσμια Ημέρα Κέικ (World Baking Day)!

patates-sto-fourno-au-gratin

Πατάτες στο φούρνο (Au gratin – ο γκρατέν)

Με τις πατάτες ο γκρατέν μπορούμε να συνοδεύσουμε ένα πιάτο με κρέας ή να τις φάμε ως κυρίως πιάτο.