Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Γεμιστά πιπέρια με άνηθο και φέτα
gemista-anithos-feta

Γεμιστά πιπέρια με άνηθο και φέτα

Άτομα: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 15’, Χρόνος ψησίματος : 1 ½ ώρα, Κόστος: 6 €

ΥΛΙΚΑ :
10 πιπεριές για γέμισμα (χρωματιστές, Φλωρίνης ή πράσινες)
2 ντομάτες ώριμες
2 πατάτες
1 ποτήρι νερό

Για τη γέμιση:
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι μπασμάτι
1 κρεμμύδι ξερό
το εσωτερικό από τις 2 ντομάτες
1 ντομάτα (ακόμη)
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ ματσάκι άνηθο
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
150 γρ. τυρί φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες. Τις κόβουμε στο πάνω μέρος ώστε να φτιάξουμε ένα καπάκι και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια. Το εσωτερικό από τις ντομάτες το κρατάμε για να το προσθέσουμε στη γέμιση. Βάζουμε τα γεμιστά στο σκεύος που θα τα ψήσουμε και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Για να φτιάξουμε τη γέμιση καθαρίζουμε 1 κρεμμύδι και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το εσωτερικό από τις ντομάτες που κρατήσαμε και τη μία ολόκληρη ντομάτα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Μέσα στο μπολ προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά τις γέμισης: το ρύζι αφού πρώτα το πλύνουμε, το ελαιόλαδο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη φέτα θρυμματισμένη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά  με ένα κουτάλι και γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες.

Κλείνουμε τα καπάκια τους και στα ενδιάμεσα βάζουμε τις πατάτες κομμένες. Αλατίζουμε από πάνω, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το νερό.

Βάζουμε τα γεμιστά τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο (ή καπάκι) στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 °C για 1 ½ ώρα. Στο τέλος αφήνουμε το ταψί χωρίς το καπάκι για να ροδίσουν τα γεμιστά.

Δείτε επίσης

mprizoles-xoirines-se-mpalsamiko-me-fasolakia

Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μπαλσάμικο με φασολάκια

Φτιάχνουμε τις μπριζόλες αλλιώς!

kotopoulo-se-mpura-me-piperies

Κοτόπουλο σε μπύρα με πιπεριές

Το πιο νόστιμο πιπεράτο και μεθυσμένο κοτόπουλο που έχετε φάει!