Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > ειδικές αποστολές > the party is here > Γρανίτα πεπόνι με λάιμ
granita-peponi-laim

Γρανίτα πεπόνι με λάιμ

Άτομα: 12, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος στην κατάψυξη: 5 ώρες, Κόστος: 4€

ΥΛΙΚΑ :
900 γρ. καθαρισμένο πεπόνι
150 ml νερό
100 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λάιμ
Χυμός από ½ λάιμ
80 γρ. φουντούκια χοντροαλεσμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πολτοποιούμε τη σάρκα από το πεπόνι.

Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Μέσα στο πολτοποιημένο πεπόνι ρίχνουμε το σιρόπι, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, τα φουντούκια και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μίγμα μέσα στην κατάψυξη και κάθε μισή ώρα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3-4 φορές.

Πριν σερβίρουμε τη γρανίτα πεπόνι, την αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 10 -15 λεπτά.

Σερβίρετε τη γρανίτα πεπόνι λάιμ σε ποτήρι μαζί με λευκό ρούμι και απολαύστε το δικό σας daiquiri πεπόνι!

 

Δείτε επίσης

giouvarlakia-augolemono

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Yuvarlak στα τούρκικα σημαίνει σφαιρικός!!!

fileto-psari-fasolia-blita

Φιλέτο ψαριού με φασόλια και βλίτα

Πρωτότυπη συνταγή που συνδυάζει φιλέτο ψαριού με όσπρια και χόρτα!