Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > ορεκτικά > Καλαθάκι Λήμνου με φυστίκι Αιγίνης και βυσσινάδα

Καλαθάκι Λήμνου με φυστίκι Αιγίνης και βυσσινάδα

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ :

4 φέτες τυρί Καλαθάκι Λήμνου (1εκ. πάχος η κάθε μια)
2κ.σ αλεύρι
1 αυγό (ελαφρώς χτυπημένο με 2κ.σ νερό)
100g φυστίκι Αιγίνης ανάλατο (χοντροκομμένο)
2κ.σ ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
4κ.σ βυσσινάδα (ή φραουλάδα)
1/2κ.γ θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Advertisement

Το Καλαθάκι Λήμνου είναι ένα ιδαίτερα γευστικό τυρί που σε συνδυασμό με το φυστίκι Αιγίνης και τη βυσσινάδα συνοδεύει εξαιρετικά το τσίπουρο.

Bήμα 1: Ετοιμάστε το τυρί. Βάλτε το αλεύρι σε ένα πιάτο, το αυγό (χτυπημένο με το νερό) μέσα σε ένα βαθύ πιάτο και το φυστικί σε ένα άλλο πιάτο. Περάστε κάθε φέτα τυρί πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το φυστίκι. Κρατήστε τις φέτες τυρί στην άκρη.

Bήμα 2: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Τηγανίστε την κάθε φέτα τυρί 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.

Bήμα 3: Βάζετε τις φέτες τυρί σε μια πιατέλα, περιχύνετε με τη βυσσινάδα, πασπαλίστε με το θυμάρι και σερβίρετε.

Δείτε επίσης

xtapodi-maratho-elies

Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

Μια συνταγή που συνδυάζει τα αρώματα του βουνού με την αρμύρα της θάλασσας.

Λαχανόρυζο λεμονάτο με τζίντζερ και ρύζι basmati.

Το κλασικό λαχανόρυζο... αλλιώς!