Αρχική > ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΣ > Οψοποιών Μαγγανείαι, ήγουν Καλογηρική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική
kalogirikh mageirikh & zaxaroplastiki

Οψοποιών Μαγγανείαι, ήγουν Καλογηρική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική

Αυτό το μήνα πολλοί από εμάς έχουν ξεκινήσει ήδη να νηστεύουν και άλλοι ετοιμάζονται να νηστέψουν. Αυτό σημαίνει ότι η διατροφή μας δεν θα περιέχει κρέας, ψάρι και γαλακτοκομικά. Συχνά όμως αναρωτιόμαστε τι να μαγειρέψουμε έτσι ώστε και τη νηστεία να τηρήσουμε και να δώσουμε στον οργανισμό μας την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθει στους γρήγορους και δύσκολους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας.

Εμείς βρήκαμε την απάντηση στο βιβλίο “Οψοποιών μαγγανείαι, ήγουν Καλογηρική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική” του Αρχιμανδρίτη Δοσιθέου. Μέσα του υπάρχουν πολλές συνταγές δικές του αλλά και συνταγές που κατάφερε να συγκεντρώσει από μοναστήρια. Εκτός από συνταγές για νόστιμα και, ως επί το πλείστον, νηστίσιμα φαγητά, υπάρχουν και συνταγές για γλυκά νηστίσιμα. Και, όπως είναι λογικό, μέσα στις σελίδες του δεν θα βρούμε ούτε μια συνταγή με κρέας!

Για εμάς, λοιπόν, αυτό το βιβλίο μαγειρικής είναι ένας χρήσιμος βοηθός τις ημέρες της νηστείας. Μας δίνει την απάντηση για το τι θα μαγειρέψουμε καθημερινά και, εκτός αυτού, μας βοηθά να γνωρίσουμε την παράδοση της καλογηρικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Δείτε επίσης

mamalakis

Ημερολόγιο μαγειρικής 2013 του Ηλία Μαμαλάκη

Τρυπώνει στις κουζίνες μας και στην ζωή μας κάθε μέρα!

Μαθήματα υψηλής μαγειρικής!

Το μυθιστόρημα της Έρκα Μπαουερμάϊστερ, που περιγράφει την ζωή της Λίλιαν μέσα στις κουζίνες από τότε που ήταν παιδί.