Αρχική > ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΣ > Οψοποιών Μαγγανείαι, ήγουν Καλογηρική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική
kalogirikh mageirikh & zaxaroplastiki

Οψοποιών Μαγγανείαι, ήγουν Καλογηρική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική

Αυτό το μήνα πολλοί από εμάς έχουν ξεκινήσει ήδη να νηστεύουν και άλλοι ετοιμάζονται να νηστέψουν. Αυτό σημαίνει ότι η διατροφή μας δεν θα περιέχει κρέας, ψάρι και γαλακτοκομικά. Συχνά όμως αναρωτιόμαστε τι να μαγειρέψουμε έτσι ώστε και τη νηστεία να τηρήσουμε και να δώσουμε στον οργανισμό μας την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθει στους γρήγορους και δύσκολους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας.

Εμείς βρήκαμε την απάντηση στο βιβλίο “Οψοποιών μαγγανείαι, ήγουν Καλογηρική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική” του Αρχιμανδρίτη Δοσιθέου. Μέσα του υπάρχουν πολλές συνταγές δικές του αλλά και συνταγές που κατάφερε να συγκεντρώσει από μοναστήρια. Εκτός από συνταγές για νόστιμα και, ως επί το πλείστον, νηστίσιμα φαγητά, υπάρχουν και συνταγές για γλυκά νηστίσιμα. Και, όπως είναι λογικό, μέσα στις σελίδες του δεν θα βρούμε ούτε μια συνταγή με κρέας!

Για εμάς, λοιπόν, αυτό το βιβλίο μαγειρικής είναι ένας χρήσιμος βοηθός τις ημέρες της νηστείας. Μας δίνει την απάντηση για το τι θα μαγειρέψουμε καθημερινά και, εκτός αυτού, μας βοηθά να γνωρίσουμε την παράδοση της καλογηρικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Δείτε επίσης

30lepta geumata jamie oliver

Jamie Oliver “30λεπτα γεύματα”

Στη δική μας κουζίνα το βιβλίο αυτό έχει κερδίσει επάξια μια θέση!

vintage tea party

The Vintage Tea Party Book!

Η κοκκινομάλλα Angel μας σερβίρει τσάι και όχι μόνο!