Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Κατσικάκι στο πήλινο με αρωματική σάλτσα δυόσμου
katsikaki-pilino-saltsa-duosmou

Κατσικάκι στο πήλινο με αρωματική σάλτσα δυόσμου

Άτομα:2, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 30′, Κόστος: 10€

ΥΛΙΚΑ :
700 γρ. κατσικάκι (πλευρά)
6 μικρές πατάτες
10 μικρά κρεμμυδάκια
1 μεγάλο ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί (Ροδίτης)

Για την αρωματική σάλτσα δυόσμου
12 φύλλα δυόσμου
Χυμός από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το κατσικάκι και το βάζουμε σε μία πήλινη γάστρα. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια (ή τις αφήνουμε ολόκληρες) και τις βάζουμε μέσα στη γάστρα μαζί με τα κρεμμύδια καθαρισμένα και ολόκληρα.

Για να φτιάξουμε την αρωματική σάλτσα δυόσμου, βάζουμε μέσα στο μίξερ τα φύλλα δυόσμου, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το αλάτι και τα αναμιγνύουμε.

Με τη σάλτσα δυόσμου αλείφουμε το κατσικάκι και τις πατάτες .

Στο τέλος ρίχνουμε το λευκό κρασί, κλείνουμε το πήλινο με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 1 ώρα.

Μετά από τη 1 ώρα βγάζουμε το καπάκι από το πήλινο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοψηθούν το κατσικάκι και οι πατάτες.

Δείτε επίσης

xtapodi-maratho-elies

Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

Μια συνταγή που συνδυάζει τα αρώματα του βουνού με την αρμύρα της θάλασσας.

Λαχανόρυζο λεμονάτο με τζίντζερ και ρύζι basmati.

Το κλασικό λαχανόρυζο... αλλιώς!