Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > ειδικές αποστολές > the party is here > Αφράτο κέϊκ λεμονιού με σάλτσα κερασιού
keik-lemoniou-saltsa-kerasiou

Αφράτο κέϊκ λεμονιού με σάλτσα κερασιού

Κομμάτια: 10-12, Χρόνος προετοιμασίας: 20’ , Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, Κόστος: 10 €

ΥΛΙΚΑ :
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
350 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
150 ml φρέσκο γάλα
50 ml χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 3-4 λεμόνια
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη σάλτσα κερασιού, θα χρειαστούμε:
500 γρ. κεράσια
100 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά έξω από ψυγείο μέχρι να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη έως ότου γίνουν ομοιόμορφο μίγμα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και το χυμό λεμονιού. Ολοκληρώνουμε το μίγμα μας με το γάλα και το αλεύρι.

Τοποθετούμε το μίγμα μας σε μια μεγάλη φόρμα ή σε ένα μεταλλικό τσέρκι 28 εκατοστών.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για περίπου μία ώρα.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα κερασιού, αρχικά αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση (περίπου 5 λεπτά) σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις ψηθεί το κέικ μας, το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Περιχύνουμε τη σάλτσα μας και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης

xtapodi-maratho-elies

Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

Μια συνταγή που συνδυάζει τα αρώματα του βουνού με την αρμύρα της θάλασσας.

Λαχανόρυζο λεμονάτο με τζίντζερ και ρύζι basmati.

Το κλασικό λαχανόρυζο... αλλιώς!