Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γλυκά > Κέικ με μπανάνα και σταγόνες σοκολάτας
keik-sokolata-mpanana

Κέικ με μπανάνα και σταγόνες σοκολάτας

Κομμάτια: 10-12, Χρόνος προετοιμασίας: 20′, Χρόνος ψησίματος: 50′, Κόστος: 6€

ΥΛΙΚΑ
2½ φλιτζάνια του τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη
3 αυγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες σε σκόνη
1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ κονιάκ
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
200 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
2 ώριμες μπανάνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.

Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη (την οποία έχουμε λιώσει) μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε και τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας να χτυπάμε το μίγμα. Ύστερα προσθέτουμε ένα ένα τα παρακάτω υλικά: το γιαούρτι, το κονιάκ, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και στο τέλος ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τις μπανάνες (αφού πρώτα τις έχουμε καθαρίσει και τις έχουμε κόψει σε ροδέλες) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε στους 180ºC για 50 λεπτά περίπου.

 

Φροντίστε να μην έχετε παρέα όταν ετοιμάζετε το κέικ γιατί το πιθανότερο είναι να μη μείνει μίγμα για να ρίξετε στη φόρμα! Και πριν σερβίρετε, κρατήστε στην άκρη ένα κομματάκι για εσάς γιατί μάλλον δεν θα προλάβετε να φάτε!

Δείτε επίσης

farfalle-loukaniko-lemonato

Φαρφάλες με λουκάνικο λεμονάτο

Το λεμόνι απογειώνει τα ζυμαρικά!

patates-loukaniko-saltsa

Λουκάνικο με πατάτες στην κατσαρόλα

Σπιτικό φαγητό με κρέας έτσι απλά!