Αρχική > ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΣ > Τα Κεράσματα της γιαγιάς (εκδόσεις Ψύχαλου)
kerasmata-giagias-psihalos

Τα Κεράσματα της γιαγιάς (εκδόσεις Ψύχαλου)

Όταν έπιασα στα χέρια μου αυτό το βιβλίο, με πλημμύρισε το αίσθημα της νοσταλγίας καθώς μνήμες, γεύσεις και αρώματα του παρελθόντος ξαφνικά ζωντάνεψαν! Πρόκειται για ένα βιβλίο που όσο όμορφο είναι το εξώφυλλο του άλλο τόσο όμορφο και πλούσιο είναι και το εσωτερικό του.

Η συγγραφέας του βιβλίου «Τα Κεράσματα της γιαγιάς», Αργυρώ Σαουλίδου, έχει συγκεντρώσει σε αυτό βιβλίο ιστορικές πληροφορίες για το πώς ξεκίνησαν να παρασκευάζονται τα γλυκά του κουταλιού και τη χρήση τους από τις Ελληνίδες νοικοκυρές, τα λικέρ τα οποία πριν από πολλούς αιώνες τα παρασκεύαζαν Ιταλοί μοναχοί και τα οποία χρησίμευαν ως φάρμακα καθώς τα έφτιαχναν με 130 βότανα και ήταν μία μυστική συνταγή αλλά και για τις μαρμελάδες που πήραν και το όνομά τους από την πορτογαλική λέξη marmelo που προέρχεται από το ελληνικό μηλομέλι το οποίο είναι κυδώνια που σιγομαγειρεύονται με μέλι!

Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε πληροφορίες οργάνωσης αλλά και μυστικά επιτυχίας. Στις σελίδες του θα βρείτε όλα τα εργαλεία και τα σκεύη που θα χρειαστείτε για να παρασκευάσετε τις δικές σας μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, λικέρ και αναψυκτικά, αλλά και τις βασικές συνταγές για να φτιάξετε σιρόπι, ασβεστόνερο, σταχτόνερο και γαλαζόνερο. Πολύ χρήσιμα είναι τα μυστικά για τις μαρμελάδες και για την συντήρησή τους.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε κάθε φρούτο με αλφαβητική σειρά. Ξεκινώντας από τα αχλάδια διαβάζουμε πληροφορίες από την αρχαία Ελλάδα και για τις καλλιέργειές τους και στη συνέχεια διαβάζουμε συνταγές που μπορούμε να φτιάξουμε: αχλάδι γλυκό, αχλάδι κοντούλες γλυκό και  μαρμελάδα αχλάδι. Σε κάθε συνταγή είναι γραμμένα τα υλικά που θα χρειαστούμε και η εκτέλεση της συνταγής για σίγουρη επιτυχία. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ξεχωριστό κεφάλαιο με τις συνταγές για να φτιάξουμε γρανίτες και αναψυκτικά όπως γρανίτα φράουλα και αναψυκτικό με χυμούς φρούτων και τσάι.

Εάν κι εσείς θέλετε να κερνάτε τους δικούς σας ανθρώπους με «Τα Κεράσματα της γιαγιάς», τότε αυτό το βιβλίο θα σας είναι πολύ χρήσιμο για να παρασκευάσετε λικέρ βατόμουρο, μαρμελάδα βερίκοκο, βυσσινάδα, γλυκό του κουταλιού καρπούζι, κυδωνόπαστο, γλυκό μαστίχας, λικέρ με χυμό πορτοκαλιού, μουσταλευριά, γλυκό τριαντάφυλλο, μαρμελάδα φράουλα και άλλα πολλά αγαπημένα μας!

Αργυρώ Σαουλίδου
Εκδόσεις Ψύχαλου

Δείτε επίσης

to-psomi-sta-ethima-twn-ellinwn

Το ψωμί στα έθιμα των Ελλήνων

Γιατί γνωρίζοντας την παράδοσή μας, γνωρίζουμε καλύτερα ποιοι είμαστε!

ektor-botrini

Έκτορας Μποτρίνι – “Μάγειρας γίνεσαι”

"Όσο κι αν δεν έχουμε χρόνο, δεν πρέπει να αφηνόμαστε στο πρόχειρο, στο έτοιμο, στο βιαστικό".