kotopita

Κοτόπιτα

Κομμάτια: 12-15, Χρόνος προετοιμασίας: 30′, Χρόνος ψησίματος: 40′, Κόστος: 12€

ΥΛΙΚΑ:
1 στήθος κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
400 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 φύλλα φρέσκιας σφολιάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το στήθος κοτόπουλου σε αλατισμένο νερό για 15′ περίπου.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί αρκετά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ώσπου να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα. Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και την πιπεριά, τα στεγνώνουμε από τα νερά, τα κόβουμε και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι να σοταριστούν μέχρι να μαραθούν. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα, σβήνουμε με λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 10′ περίπου. Ύστερα αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Τελευταίο ρίχνουμε το τυρί, το οποίο έχουμε επιλέξει, τριμμένο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει -αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο- και την απλώνουμε καλά. Πάνω από τη γέμιση στρώνουμε και τη δεύτερη σφολιάτα. Τη χαράζουμε και βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο.

Ψήνουμε για 40′ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.

Δείτε επίσης

mosxari-mpreze-eviotopoi-kallidis

Μοσχάρι µπρεζέ µε πουρέ χειµωνιάτικων λαχανικών από τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: 2,5 ώρες ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 1,5 Kg Μοσχάρι (ελιά ή σπάλα) ΓΙΑ ΤΗ …

leuki-xeimwniatiki-soupa-selino-prasso

Λευκή χειμωνιάτικη σούπα (με σέλινο, πράσο και πατάτα)

Λευκή με απαλή γεύση ... .ότι πρέπει για να ξεκινήσεις ένα δείπνο!