Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι πιπεριάς Φλωρίνης από το Πήλιο

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι πιπεριάς Φλωρίνης από το Πήλιο

Άτομα: 3, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα , Κόστος: 6 €

ΥΛΙΚΑ:
3 κομμάτια κοτόπουλο
250 γρ κριθαράκι με πιπεριά Φλωρίνης από το Πήλιο
2 ντομάτες ώριμες
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
4 ποτήρια ζεστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μία πήλινη γάστρα (ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος) βάζετε τα κομμάτια κοτόπουλο, τις ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες, 3 ποτήρια νερό, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 °C.

Κατόπιν προσθέτουμε και το κριθαράκι με το 4ο ποτήρι νερό και φουρνίζουμε για άλλα 15 λεπτά έως ότου γίνει το κριθαράκι.

Δείτε επίσης

Αρνάκι με κοφτό μακαρονάκι από το Πήλιο

Αρνάκι με κοφτό μακαρονάκι από το Πήλιο

Ένα φαγητό που θα έτρωγε και ο Μαμαλάκης...

cookies σοκολατας

Cookies με σταγόνες σοκολάτας

Φτιάξτε χειροποίητα cookies με σοκολάτα για τους φίλους σας!