Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι πιπεριάς Φλωρίνης από το Πήλιο

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι πιπεριάς Φλωρίνης από το Πήλιο

Άτομα: 3, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα , Κόστος: 6 €

ΥΛΙΚΑ:
3 κομμάτια κοτόπουλο
250 γρ κριθαράκι με πιπεριά Φλωρίνης από το Πήλιο
2 ντομάτες ώριμες
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
4 ποτήρια ζεστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μία πήλινη γάστρα (ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος) βάζετε τα κομμάτια κοτόπουλο, τις ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες, 3 ποτήρια νερό, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 °C.

Κατόπιν προσθέτουμε και το κριθαράκι με το 4ο ποτήρι νερό και φουρνίζουμε για άλλα 15 λεπτά έως ότου γίνει το κριθαράκι.

Δείτε επίσης

mosxari-mpreze-eviotopoi-kallidis

Μοσχάρι µπρεζέ µε πουρέ χειµωνιάτικων λαχανικών από τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: 2,5 ώρες ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 1,5 Kg Μοσχάρι (ελιά ή σπάλα) ΓΙΑ ΤΗ …

leuki-xeimwniatiki-soupa-selino-prasso

Λευκή χειμωνιάτικη σούπα (με σέλινο, πράσο και πατάτα)

Λευκή με απαλή γεύση ... .ότι πρέπει για να ξεκινήσεις ένα δείπνο!