Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γλυκά > Κουραμπιέδες νέας Καρβάλης

Κουραμπιέδες νέας Καρβάλης

Άτομα: 12, Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ :

600γρ. αμύγδαλο ψίχα, με τη φλούδα
600γρ. βούτυρο γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
250γρ. ζάχαρη ψιλή
900γρ. αλεύρι
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι του καφέ μπράντι
2kg ζάχαρη άχνη (για την επικάλυψη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Advertisement

Μια συνταγή για τους ξακουστούς κουραμπιέδες, όπως τους φτιάχνουν στην περιοχή της Νέας Καρβάλης, στην Καβάλα.

Bήμα 1: Χτυπήστε το βούτυρο πάρα πολύ καλά. Όταν ασπρίσει προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα.

Bήμα 2: Μόλις αφομοιωθεί η ζάχαρη, προσθέστε τους κρόκους έναν-έναν, το μπράντυ και την κανέλα. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτεί πολύ καλά.

Bήμα 3: Ρίξτε έπειτα τα αμύγδαλα και το αλεύρι.

Bήμα 4: Πλάστε τους κουραμπιέδες σε στρογγυλό σχήμα και ψήστε τους στους 180οC, μέχρι να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν πασπαλίστε τους με άχνη ζάχαρη.

Bήμα 5: Τους τοποθετείτε σε στρογγυλή πιατέλα σε στρώσεις, τη μία πάνω από την άλλη.

Δείτε επίσης

arakas (αρακας λαδερος)

Αρακάς λαδερός

Εύκολος και γρήγορος.... για ένα ελαφρύ γεύμα!

fakes (φακες)

Φακές σούπα

Ένα πιάτο παρεξηγημένο ως το "πιάτο των φτωχών", αλλά τόσο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και νοστιμιά!