Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > ειδικές αποστολές > Λαχανόρυζο λεμονάτο με τζίντζερ και ρύζι basmati.

Λαχανόρυζο λεμονάτο με τζίντζερ και ρύζι basmati.

Άτομα : 4-5, Χρόνος προετοιμασίας : 10’ , Χρόνος ψησίματος : 20’ , Κόστος : 4 €

ΥΛΙΚΑ :
1 λευκό λάχανο (μεσαίου μεγέθους)2015-02-17 14.40.21
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι basmati
1 ξερό κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ξύσμα και χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι
Ξύσμα από τζίντζερ – όσο θέλετε!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες.

Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα μαζί με νερό μέχρι να σκεπαστεί. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία και περίπου 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι (πρώτα το πλένουμε καλά), το αλάτι, το πιπέρι και νερό όσο πάρει για να βράσει το ρύζι. Σιγοβράζουμε για ακόμη 10 λεπτά περίπου .

Στο τέλος προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το ξύσμα από το τζίντζερ. Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε επίσης

xtapodi-maratho-elies

Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

Μια συνταγή που συνδυάζει τα αρώματα του βουνού με την αρμύρα της θάλασσας.

fava-pantremeni-gaxni-kapari

Φάβα “παντρεμένη” με κάπαρη γιαχνί

Η αυθεντική φάβα με την ξεχωριστή γεύση από το ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης αποκτά ένταση στη γεύση, όταν συνδυάζεται με την άγρια κάπαρη των Κυκλάδων.