Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > ειδικές αποστολές > αθλητικές βραδιές > Μανιτάρια γεμιστά με καλαθάκι Λήμνου

Μανιτάρια γεμιστά με καλαθάκι Λήμνου

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ :

12 μεγάλα μανιτάρια portobello (χωρίς κοτσάνι)
400g τυρί Καλαθάκι (τριμμένο)
100g γραβιέρα (τριμμένη)
1 αυγό
4κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένο)
50g γάλα 1κ.σ
μουστάρδα
πιπέρι μαύρο τριμμένο
2κ.γ δενδρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Advertisement

Πικάντικος μεζές ιδανικός για τσίπουρο αλλά και για ορεκτικό.

Bήμα 1: Ετοιμάστε τη γέμιση. Ζεσταίνετε 1κ.σ από το ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τα τυριά, το αυγό, τη μουστάρδα, το γάλα, τα σοταρισμένα κρεμμύδι-σκόρδο, πιπέρι, το δενδρολίβανο και ανακατέψτε πολύ καλά.

Bήμα 2: Ετοιμάστε τα μανιτάρια. Αλείψτε ένα ταψί με 1κ.σ από το ελαιόλαδο και τοποθετείστε τα μανιτάρια.

Bήμα 3: Γεμίστε τα μανιτάρια με τη γέμιση και περιχύστε τα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα. Αφήστε 5 λεπτά να σταθούν τα τυριά και σερβίρετε.

Δείτε επίσης

xtapodi-maratho-elies

Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

Μια συνταγή που συνδυάζει τα αρώματα του βουνού με την αρμύρα της θάλασσας.

Λαχανόρυζο λεμονάτο με τζίντζερ και ρύζι basmati.

Το κλασικό λαχανόρυζο... αλλιώς!