Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > ειδικές αποστολές > αθλητικές βραδιές > Μανιτάρια γεμιστά με καλαθάκι Λήμνου

Μανιτάρια γεμιστά με καλαθάκι Λήμνου

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ :

12 μεγάλα μανιτάρια portobello (χωρίς κοτσάνι)
400g τυρί Καλαθάκι (τριμμένο)
100g γραβιέρα (τριμμένη)
1 αυγό
4κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένο)
50g γάλα 1κ.σ
μουστάρδα
πιπέρι μαύρο τριμμένο
2κ.γ δενδρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Advertisement

Πικάντικος μεζές ιδανικός για τσίπουρο αλλά και για ορεκτικό.

Bήμα 1: Ετοιμάστε τη γέμιση. Ζεσταίνετε 1κ.σ από το ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τα τυριά, το αυγό, τη μουστάρδα, το γάλα, τα σοταρισμένα κρεμμύδι-σκόρδο, πιπέρι, το δενδρολίβανο και ανακατέψτε πολύ καλά.

Bήμα 2: Ετοιμάστε τα μανιτάρια. Αλείψτε ένα ταψί με 1κ.σ από το ελαιόλαδο και τοποθετείστε τα μανιτάρια.

Bήμα 3: Γεμίστε τα μανιτάρια με τη γέμιση και περιχύστε τα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα. Αφήστε 5 λεπτά να σταθούν τα τυριά και σερβίρετε.

Δείτε επίσης

Φαρφάλε με κρέμα γάλακτος

Η συνταγή χρειάζεται μισό ποτήρι λευκό κρασί. Το υπόλοιπο πιείτε το με το ταίρι σας!

Κις Λορέν με σπανάκι

Συνοδεύστε την με λευκό κρασί.