Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Μοσχάρι λεμονάτο στο φούρνο με πατάτες
mosxari-lemonato-me-patates

Μοσχάρι λεμονάτο στο φούρνο με πατάτες

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, Χρόνος ψησίματος:2 ώρες, Κόστος:8 €

ΥΛΙΚΑ :
4 μερίδες μοσχάρι
4 πατάτες
1,5 λεμόνι το χυμό του
1 ποτήρι νερό ζεστό
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε μία γάστρα με καπάκι.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες (σε μεγάλα κομμάτια) και τις βάζουμε κι αυτές μέσα στη γάστρα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: το χυμό λεμονιού, το νερό, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 2 ώρες.

Προσοχή στο λεμόνι! Αν τα λεμόνια σας είναι πολύ όξινα, τότε βάλτε μόνο ένα.

Δείτε επίσης

giouvarlakia-augolemono

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Yuvarlak στα τούρκικα σημαίνει σφαιρικός!!!

fileto-psari-fasolia-blita

Φιλέτο ψαριού με φασόλια και βλίτα

Πρωτότυπη συνταγή που συνδυάζει φιλέτο ψαριού με όσπρια και χόρτα!