Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Μοσχάρι λεμονάτο στο φούρνο με πατάτες
mosxari-lemonato-me-patates

Μοσχάρι λεμονάτο στο φούρνο με πατάτες

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, Χρόνος ψησίματος:2 ώρες, Κόστος:8 €

ΥΛΙΚΑ :
4 μερίδες μοσχάρι
4 πατάτες
1,5 λεμόνι το χυμό του
1 ποτήρι νερό ζεστό
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε μία γάστρα με καπάκι.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες (σε μεγάλα κομμάτια) και τις βάζουμε κι αυτές μέσα στη γάστρα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: το χυμό λεμονιού, το νερό, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 2 ώρες.

Προσοχή στο λεμόνι! Αν τα λεμόνια σας είναι πολύ όξινα, τότε βάλτε μόνο ένα.

Δείτε επίσης

kotopoulo-tigania-marmelada

Τηγανιά κοτόπουλου με μαρμελάδα λεμονιού

Την μαρμελάδα δεν την τρώμε μόνο το πρωί, αλλά και το μεσημέρι!

rizoto-laxanikwn

Ριζότο λαχανικών

Είμαι πρωτάρα στην κουζίνα, αλλά φτιάχνω νοστιμότατο ριζότο!