Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Μοσχάρι λεμονάτο στο φούρνο με πατάτες
mosxari-lemonato-me-patates

Μοσχάρι λεμονάτο στο φούρνο με πατάτες

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, Χρόνος ψησίματος:2 ώρες, Κόστος:8 €

ΥΛΙΚΑ :
4 μερίδες μοσχάρι
4 πατάτες
1,5 λεμόνι το χυμό του
1 ποτήρι νερό ζεστό
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε μία γάστρα με καπάκι.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες (σε μεγάλα κομμάτια) και τις βάζουμε κι αυτές μέσα στη γάστρα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: το χυμό λεμονιού, το νερό, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 2 ώρες.

Προσοχή στο λεμόνι! Αν τα λεμόνια σας είναι πολύ όξινα, τότε βάλτε μόνο ένα.

Δείτε επίσης

mprizoles-xoirines-se-mpalsamiko-me-fasolakia

Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μπαλσάμικο με φασολάκια

Φτιάχνουμε τις μπριζόλες αλλιώς!

kotopoulo-se-mpura-me-piperies

Κοτόπουλο σε μπύρα με πιπεριές

Το πιο νόστιμο πιπεράτο και μεθυσμένο κοτόπουλο που έχετε φάει!