Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > ειδικές αποστολές > the party is here > Μπάρες με βρώμη, μέλι και κανέλα

Μπάρες με βρώμη, μέλι και κανέλα

Κομμάτια : 12 , Χρόνος προετοιμασίας : 15’, Κόστος : 8 €

ΥΛΙΚΑ :
3 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο
3 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσπορο
3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
1 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο
½ φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
½ φλιτζάνι του τσαγιού cranberries
1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο αγελάδος
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας κακάο χαρουπιού – χαρουπάλευρο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
500 γρ νιφάδες βρώμης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα βαθύ τηγάνι  ρίχνουμε όλους τους σπόρους και του καβουρδίζουμε μαζί με το βούτυρο και την ζάχαρη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, το κακάο χαρουπιού και την κανέλα και στο τέλος τις νιφάδες βρώμης και αναδεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Σε ένα ταψί στρώνουμε μεμβράνη και απλώνουμε το μίγμα βρώμης. Από πάνω βάζουμε ακόμη ένα κομμάτι μεμβράνης και πιέζουμε πολύ καλά το μίγμα και να γίνει συμπαγής.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και στην συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια.

Δείτε επίσης

diples

Δίπλες

Ένα παραδοσιακό γλύκισμα άμεσα συνδεδεμένο με τη γιορτή των Χριστουγέννων. Στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου, βέβαια, το φτιάχνουν όλο το χρόνο σε γιορτές, γάμους, αρραβώνες.

hoirino-mpouti-marmelada-patates

Χοιρινό μπούτι με μαρμελάδα πορτοκάλι και πατάτες βουτύρου

Ένας συγκλονιστικός τρόπος μαγειρέματος του χοιρινού. Ζουμερό, με έντονη τη γεύση πορτοκαλιού, είναι ιδανικό για το χριστουγενιάτικο τραπέζι ως κυρίως πιάτο.