malaka-mpiskota-sokolata-mpanana

Μαλακά μπισκότα με σοκολάτα και μπανάνα

Κομμάτια: 35, Χρόνος προετοιμασίας: 15′, Χρόνος ψησίματος: 10′, Κόστος: 3,50€

ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη
125 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1 μεγάλη και ώριμη μπανάνα
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
Μισό σφηνάκι κονιάκ
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα ρίχνουμε και το αυγό και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Πολτοποιούμε τη μπανάνα, τη ρίχνουμε στο μίγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι και το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος συμπληρώνουμε το κονιάκ και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί λαδόκολλα και με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μίγμα και το αφήνουμε στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 10 λεπτά περίπου. Θέλουμε τα μπισκότα μας να είναι μαλακά.

Δείτε επίσης

Κις Λορέν με σπανάκι

Συνοδεύστε την με λευκό κρασί.

τρούφες σοκολάτας

Τρούφες σοκολάτας

Ένα γλυκό που θα έφτιαχνε και ο Παρλιάρος!