Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Μπριάμ στη γάστρα
mpriam

Μπριάμ στη γάστρα

Άτομα:3, Χρόνος προετοιμασίας: 15′, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 45′, Κόστος: 4€

ΥΛΙΚΑ:
3 πατάτες μικρές
2 κολοκυθάκια
2 πράσινες πιπεριές κέρατοmpriam
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι ξερό
1 ντομάτα
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμος
Ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:mpriam
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τη ντομάτα και τις σκελίδες του σκόρδου. Ύστερα, τα κόβουμε όλα σε ροδέλες, τα ρίχνουμε μέσα σε μια μικρή γάστρα και τα ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε όσο αλάτι,πιπέρι και δυόσμο θέλουμε και ανακατεύουμε ξανά. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο ( περίπου μισό φλιτζάνι του τσαγιού ) και στο τέλος προσθέτουμε και το νερό.

Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C περίπου 1 ώρα και 30′. Έπειτα ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε το φαγητό μέσα στο φούρνο για 10′ – 15′ για να ξεροψηθεί ελαφρώς. Σερβίρουμε το μπριάμ όχι καυτό, αλλά χλιαρό.

 

Info: Μπορούμε να προσθέσουμε στο μπριάμ και άλλα λαχανικά όπως μελιτζάνα, αλλά και άλλα μυρωδικά όπως βασιλικό!

 

 

Δείτε επίσης

fava-pantremeni-gaxni-kapari

Φάβα “παντρεμένη” με κάπαρη γιαχνί

Η αυθεντική φάβα με την ξεχωριστή γεύση από το ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης αποκτά ένταση στη γεύση, όταν συνδυάζεται με την άγρια κάπαρη των Κυκλάδων.

Παπαρδέλες φούρνου με λαχταριστή λευκή σάλτσα μανιταριών.

Λαχταριστό γεύμα στο φούρνο, εύκολα και γρήγορα!