Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Μπριζόλες στη λαδόκολλα με καραμελωμένα κρεμμύδια και σύκα
mprizola kremmydia suka

Μπριζόλες στη λαδόκολλα με καραμελωμένα κρεμμύδια και σύκα

Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά, Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά, Κόστος: 6 €

ΥΛΙΚΑ :
2 χοιρινές μπριζόλες
2 ξερά κρεμμύδια
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
2 ξερά σύκα
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή θα φτιάξουμε τα κρεμμύδια που θα συνοδεύσουν τις μπριζόλες μας.

Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε μέσα στο τηγάνι μαζί με 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για να μαλακώσουν και να σοταριστούν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το λευκό κρασί και τα ξερά σύκα κομμένα σε κομμάτια και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε το μπαλσάμικο, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να έχουν λίγο ζουμάκι. Συνολικά θα τα έχουμε πάνω στη φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Κόβουμε 2 αρκετά μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και στο καθένα βάζουμε λίγο από το μίγμα με τα κρεμμύδια,τη μία μπριζόλα, αφού την έχουμε αλατοπιπερώσει, και στη συνέχεια βάζουμε λίγο ακόμη από το μίγμα.

Στο τέλος, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα σαν φάκελο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 50 λεπτά.

Δείτε επίσης

Μοσχάρι Bonne fillet στο φούρνο με πατάτες και γλυκό κουταλιού σταφύλι

Μοσχάρι Μπον Φιλέ στο φούρνο με πατάτες και γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Είναι ένα εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό!

salata-marouli-me-xera-suka-kai-stafuli

Σαλάτα μαρούλι με ξερά σύκα και κόκκινα σταφύλια

Η αρχαίοι Έλληνες είχαν τα ξερά σύκα στην καθημερινή τους διατροφή!