Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μπαλσάμικο με φασολάκια
mprizoles-xoirines-se-mpalsamiko-me-fasolakia

Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μπαλσάμικο με φασολάκια

Άτομα:2, Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά, Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά, Κόστος: 8 €

ΥΛΙΚΑ :
2 μοσχαρίσιες μπριζόλες (ή μοσχαρίσια φιλετάκια)
½ φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
400 γρ. φασολάκια καθαρισμένα
½ χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και βάζουμε τα φασολάκια να βράσουν σε αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε.

Για να προετοιμάσουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες, τις πλένουμε καλά και φτιάχνουμε μία μαρινάδα που αποτελείται από: το ξύδι μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το σκόρδο, το πιπέρι και το μέλι. Αφήνουμε τις μπριζόλες  μέσα τη μαρινάδα, για τουλάχιστον 2 ώρες, μέσα στο ψυγείο.

Στη συνέχεια τις βγάζουμε από τη μαρινάδα (τη μαρινάδα την κρατάμε) και τις βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι για να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά με νερό που θα τις σκεπάζει λίγο πάνω από τη μέση για περίπου 30 λεπτά.

Όταν στεγνώσουν από το νερό, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν και από τις 2 πλευρές σε δυνατή φωτιά ρίχνοντας και το αλάτι.

Μόλις τσιγαριστούν, τις αποσύρουμε από το τηγάνι και τότε ρίχνουμε τη μαρινάδα μαζί με ½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ για λίγα λεπτά για να γίνει η μαρινάδα μας μία νόστιμη και αρωματική σάλτσα με την οποία θα περιχύσουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες μας.

Αφού κρατήσουμε τη σάλτσα μαρινάδας στην άκρη, βάζουμε στο τηγάνι τα είδη βρασμένα φασολάκια μας μαζί με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και με αυτά συνοδεύουμε το κρέας μας.

Δείτε επίσης

kotopoulo-tigania-marmelada

Τηγανιά κοτόπουλου με μαρμελάδα λεμονιού

Την μαρμελάδα δεν την τρώμε μόνο το πρωί, αλλά και το μεσημέρι!

rizoto-laxanikwn

Ριζότο λαχανικών

Είμαι πρωτάρα στην κουζίνα, αλλά φτιάχνω νοστιμότατο ριζότο!