Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Μπριζόλες μοσχαρίσιες με μπρόκολο και καρότα
mosxarisia-mprizola-me-mprokolo-kai-karota

Μπριζόλες μοσχαρίσιες με μπρόκολο και καρότα

Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά, Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά, Κόστος: 8 €

ΥΛΙΚΑ :
2 μοσχαρίσιες μπριζόλες (ή μοσχαρίσια φιλετάκια)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Φρέσκια ρίγανη
1 μπρόκολο περίπου 400 γρ.
4 καρότα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα (ή βαθύ τηγάνι με καπάκι) και τις αφήνουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Κατόπιν τις σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για περίπου 10 λεπτά.

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας, τα καρότα σε μεγάλες ροδέλες και το μπρόκολο κόβοντας τις φούντες. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπρόκολο και τα καρότα στην κατσαρόλα, το αλάτι , το πιπέρι, τη ρίγανη και το νερό.

Σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι για περίπου 20-30 λεπτά.

Δείτε επίσης

kotopoulo-tigania-marmelada

Τηγανιά κοτόπουλου με μαρμελάδα λεμονιού

Την μαρμελάδα δεν την τρώμε μόνο το πρωί, αλλά και το μεσημέρι!

rizoto-laxanikwn

Ριζότο λαχανικών

Είμαι πρωτάρα στην κουζίνα, αλλά φτιάχνω νοστιμότατο ριζότο!