Αρχική > ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ > ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ > Μπρόκολο το δυναμικό!
mprokolo

Μπρόκολο το δυναμικό!

Είμαστε στην εποχή του μπρόκολου και τώρα τo χρειαζόμαστε περισσότερο στην διατροφή μας για να δώσουμε στον οργανισμό μας τα πλούσια θρεπτικά του συστατικά και τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι το μπρόκολο έχει προληπτικές αντικαρκινικές ιδιότητες λόγω ορισμένων χημικών ουσιών που περιέχει. Επίσης, είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών επειδή είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες, ασβέστιο και φυλλικό οξύ. Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη τροφή για εγκυμονούσες γυναίκες αλλά και για παιδιά.

Η καταγωγή του μπρόκολου είναι από την Ιταλία και οι Ιταλοί μέχρι και τώρα το χρησιμοποιούν πολύ κουζίνα τους. Τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα η κατανάλωση του μπρόκολου έχει αυξηθεί και οι νοικοκυρές προσπαθούν να σκεφτούν νέες συνταγές για να συμπεριλάβουν το μπρόκολο στο οικογενειακό τραπέζι.

Το πιο σύνηθες είναι να τρώμε το μπρόκολο βραστό σε σαλάτα με ελαιόλαδο και λεμόνι. Αν σας αρέσει η βραστή εκδοχή του αλλά δεν σας αρέσει η έντονη μυρωδιά, τότε κατά το βράσιμο βάλτε μέσα στην κατσαρόλα μισό κομμένο λεμόνι ή ένα κλωνάρι δεντρολίβανο. Για να μπορέσουν όμως να διατηρηθούν τα θρεπτικά του συστατικά προτιμότερο είναι να το μαγειρεύουμε στον ατμό.

Το μπρόκολο συνδυάζεται αρμονικά με ψητό κρέας και ψάρι . Για αυτό και οι διατροφολόγοι προτείνουν βραστό μπρόκολο μαζί με μία μερίδα κρέας. Μία συνταγή που σας προτείνουμε είναι: Μπριζόλες μοσχαρίσιες με μπρόκολο και καρότα. Επίσης, το μπρόκολο είναι ιδιαίτερα γευστικό με ζυμαρικά και σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή: Ζυμαρικά βίδες με μπρόκολο και τόνο. Και αν έχετε δοκιμάσει όλα τα παραπάνω, τότε τολμήστε να φτιάξετε μία Τάρτα με μπρόκολο και τυρί ροκφόρ!

 

Δείτε επίσης

μελομακάρονα με καρύδι και μέλι

Τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά στη διατροφή μας!

"Εγώ που προσέχω τη διατροφή μου, ποια γλυκά να προτιμήσω";

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ μπεσαμελ

Μπεσαμέλ, η μητέρα των σαλτσών

Χρησιμοποιώντας ως υγρό το γάλα και προσθέτοντας βούτυρο και αλεύρι θα κάνουμε τη λευκή σάλτσα μπεσαμέλ, …