Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Ντολμαδάκια με ελιές, πιπεριές και μπαχαρικά

Ντολμαδάκια με ελιές, πιπεριές και μπαχαρικά

Άτομα:8, Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ :

40 αμπελόφυλλα
100g ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
¼κ.γ. πιπέρι καυτερό καγιέν
αλάτι
½κ.γ. κόλιανδρο ολόκληρο (σπασμένο)
½κ.γ. κανέλλα σκόνη
½κ.γ. μπαχάρι σκόνη
200g ρύζι καστανό
250g λευκός oίνος
500g ζωμό λαχανικών
3 πιπεριές Φλωρίνης
100g ελιές Καλαμών ροδέλλα (ψιλοκομμένες)
2 φρέσκα ​​κρεμμυδάκια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
2κ.σ. δυόσμος
2κ.σ. μαϊντανός
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
5 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Advertisement

Bήμα 1: Ετοιμάστε την ομελέτα. Βάλτε τον καρβουμά σε ένα τηγάνι και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να βγάλει το λίπος του.

Bήμα 2: Προσθέστε το ελαιόλαδο και αφήστε για 1 λεπτό να ζεσταθεί και προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα ντοματίνια και σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να μαραθούν.

Bήμα 3: Βάλτε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και χτυπήστε με ένα σύρμα.

Bήμα 4: Ρίξτε τα αυγά μέσα στο τηγάνι και αφήστε για 2-3 λεπτά την ομελέτα να ψηθεί και να πάρει χρώμα από κάτω. Γυρίστε την με τη βοήθεια ενός πιάτου και κάντε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

Bήμα 5: Βάλτε την ομελέτα σε ένα πιάτο και σερβίρετε.

Δείτε επίσης

xtapodi-maratho-elies

Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

Μια συνταγή που συνδυάζει τα αρώματα του βουνού με την αρμύρα της θάλασσας.

Λαχανόρυζο λεμονάτο με τζίντζερ και ρύζι basmati.

Το κλασικό λαχανόρυζο... αλλιώς!