Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > ορεκτικά > Ομελέτα με βουβαλίσιο καβουρμά

Ομελέτα με βουβαλίσιο καβουρμά

Άτομα:2, Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ :

200γρ. καβουρμά βουβαλίσιος Σερρών (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
1 πιπεριά πράσινη (ψιλοκομμένη)
8 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
3κ.σ ελαιόλαδο με πορτοκάλι
4 αυγά
100ml γάλα
αλάτι Κυθήρων σε νιφάδες
πιπέρι μαύρο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Advertisement

Bήμα 1: Ετοιμάστε την ομελέτα. Βάλτε τον καρβουμά σε ένα τηγάνι και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να βγάλει το λίπος του.

Bήμα 2: Προσθέστε το ελαιόλαδο και αφήστε για 1 λεπτό να ζεσταθεί και προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα ντοματίνια και σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να μαραθούν.

Bήμα 3: Βάλτε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και χτυπήστε με ένα σύρμα.

Bήμα 4: Ρίξτε τα αυγά μέσα στο τηγάνι και αφήστε για 2-3 λεπτά την ομελέτα να ψηθεί και να πάρει χρώμα από κάτω. Γυρίστε την με τη βοήθεια ενός πιάτου και κάντε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

Bήμα 5: Βάλτε την ομελέτα σε ένα πιάτο και σερβίρετε.

Δείτε επίσης

xtapodi-maratho-elies

Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

Μια συνταγή που συνδυάζει τα αρώματα του βουνού με την αρμύρα της θάλασσας.

Λαχανόρυζο λεμονάτο με τζίντζερ και ρύζι basmati.

Το κλασικό λαχανόρυζο... αλλιώς!