Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Παστίτσιο κοκκινιστό
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

Παστίτσιο κοκκινιστό

Άτομα: 6-8, Χρόνος προετοιμασίας: 50’ , Χρόνος ψησίματος: 20’ , Κόστος: 13 €

ΥΛΙΚΑ:
Για τα ζυμαρικά:
500 γρ. ριγκατόνι
5 ποτήρια νερό
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι

Για τον κιμά:
800 γρ. κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Για τη μπεσαμέλ:
1 λτ γάλα
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
1,5 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
Αλάτι
Λευκό πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μέσα σε μία βαθιά γάστρα βάζουμε τα μακαρόνια, τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας και το νερό, το οποίο ήδη έχουμε βράσει. Αλατοπιπερώνουμε και φουρνίζουμε με κλειστό καπάκι στους 180 °C.

Παράλληλα, σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τον κιμά έως ότου αλλάξει χρώμα και, εν συνεχεία, προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες. Σοτάρουμε για 2’ και σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το νερό. Σιγοβράζουμε έως ότου εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά του κιμά (περίπου 8’).

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΈπειτα, βγάζουμε τα μακαρόνια, που σχεδόν έχουν βράσει, από το φούρνο και προσθέτουμε το μίγμα του κιμά ανακατεύοντας τα ελαφρώς. Φουρνίζουμε πάλι και αρχίζουμε να φτιάχνουμε παράλληλα τη μπεσαμέλ.

Στο ίδιο βαθύ τηγάνι, αφού το ξεπλύνουμε, βράζουμε τα 600 ml γάλα. Σε ένα βαθύ μπολ αναμιγνύουμε το υπόλοιπο κρύο γάλα και το αλεύρι χτυπώντας τα με το σύρμα. Αφού βράσει το γάλα, προσθέτουμε το κρύο μείγμα μέσα στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα, οπότε κι αποσύρουμε από τη φωτιά. Μετά προσθέτουμε τη μαργαρίνη, το αλάτι, το πιπέρι, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και το αβγό αφού πρώτα το έχουμε ελαφρώς χτυπήσει με ένα πιρούνι.

Τέλος, ξεφουρνίζουμε τα ζυμαρικά με τον κιμά, (φροντίζουμε να είναι υγρά διαφορετικά προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό), προσθέτουμε τη μπεσαμέλ και ψήνουμε αφήνοντάς το ανοιχτό στους 180 °C για περίπου 20’.

Δείτε επίσης

kotopoulo-liasti

Κοτόπουλο στο φούρνο με λιαστή ντομάτα και κάπαρη

Η λιαστή ντομάτα δίνει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο κοτόπουλο!

thgania-xoirini

Χοιρινή τηγανιά

Συνοδεύστε τη με μια παγωμένη μπύρα και καλή παρέα!