Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Πατάτες γιαχνί (στην κατσαρόλα)
πατατες γιαχνι

Πατάτες γιαχνί (στην κατσαρόλα)

Άτομα: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος : 1 ώρα, Κόστος: 3 €

ΥΛΙΚΑ :

1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
2 καρότα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Φλούδα από πορτοκάλι
Μισό ξυλάκι κανέλας
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό όσο χρειαστεί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στην αρχή καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το πολτοποιούμε στο μίξερ.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι μέχρι να αχνιστεί και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες και τα καρότα.

Κατόπιν, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη φλούδα πορτοκαλιού, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Τέλος, προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν οι πατάτες και λίγο παραπάνω και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για περίπου 1 ώρα.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό για να μην μας κολλήσει το φαγητό.

Δείτε επίσης

xtapodi-maratho-elies

Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

Μια συνταγή που συνδυάζει τα αρώματα του βουνού με την αρμύρα της θάλασσας.

Λαχανόρυζο λεμονάτο με τζίντζερ και ρύζι basmati.

Το κλασικό λαχανόρυζο... αλλιώς!