Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Πατάτες γιαχνί (στην κατσαρόλα)
πατατες γιαχνι

Πατάτες γιαχνί (στην κατσαρόλα)

Άτομα: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος : 1 ώρα, Κόστος: 3 €

ΥΛΙΚΑ :

1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
2 καρότα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Φλούδα από πορτοκάλι
Μισό ξυλάκι κανέλας
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό όσο χρειαστεί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στην αρχή καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το πολτοποιούμε στο μίξερ.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι μέχρι να αχνιστεί και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες και τα καρότα.

Κατόπιν, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη φλούδα πορτοκαλιού, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Τέλος, προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν οι πατάτες και λίγο παραπάνω και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για περίπου 1 ώρα.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό για να μην μας κολλήσει το φαγητό.

Δείτε επίσης

mprizola kremmydia suka

Μπριζόλες στη λαδόκολλα με καραμελωμένα κρεμμύδια και σύκα

Ας μαγειρέψουμε τις μπριζόλες αλλιώς!

omeleta-fournou-me-patata

Ομελέτα φούρνου με πατάτες

Εύκολο φαγητό με απλά υλικά!