Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Πατάτες γιαχνί (στην κατσαρόλα)
πατατες γιαχνι

Πατάτες γιαχνί (στην κατσαρόλα)

Άτομα: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος : 1 ώρα, Κόστος: 3 €

ΥΛΙΚΑ :

1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
2 καρότα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Φλούδα από πορτοκάλι
Μισό ξυλάκι κανέλας
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό όσο χρειαστεί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στην αρχή καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το πολτοποιούμε στο μίξερ.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι μέχρι να αχνιστεί και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες και τα καρότα.

Κατόπιν, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη φλούδα πορτοκαλιού, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Τέλος, προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν οι πατάτες και λίγο παραπάνω και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για περίπου 1 ώρα.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό για να μην μας κολλήσει το φαγητό.

Δείτε επίσης

kotopoulo-me-ruzi

Κοτόπουλο φούρνου με ρύζι και κουκουνάρι

Το πιο εύκολο και νόστιμο φαγητό για την όλη την οικογένεια!

pasta-flora

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα

Κι έτσι καμιά μαρμελάδα δεν θα πάει χαμένη!