Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > πρωτάρηδες στην κουζίνα > Πατατοσαλάτα με σπαράγγια και σως μουστάρδας

Πατατοσαλάτα με σπαράγγια και σως μουστάρδας

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας:10’, Χρόνος βρασίματος: 30’, Κόστος: 6,5 €

ΥΛΙΚΑ :
5-6 μέτριες πατάτες
½ κιλό σπαράγγια Ξάνθης
3-4 κλωνάρια κρίταμο Τήνου (AegeanEssence)

Για τη σως:
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Maille με μέλι
Χυμός από ½ λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα σπαράγγια (κόβουμε το ξυλώδες κάτω μέρος). Βάζουμε τις πατάτες (κομμένες στη μέση) να βράσουν σε αλατισμένο νερό,σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.

Όταν βράσουν οι πατάτες, τις αφαιρούμε από το νερό και στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε τα σπαράγγια για 3 λεπτά.

Στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες και τα σπαράγγια σε μία σαλατιέρα και από πάνω ρίχνουμε το κρίταμο ψιλοκομμένο.

Για να φτιάξουμε τη σως για την πατατοσαλάτα βάζουμε σε βαθύ ποτήρι τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ρίγανη και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Περιχύνουμε την πατατοσαλάτα με τη σως μουστάρδας. Σας προτείνουμε να συνδυάσετε την πατατοσαλάτα με ψάρι!

Δείτε επίσης

Φαρφάλε με κρέμα γάλακτος

Η συνταγή χρειάζεται μισό ποτήρι λευκό κρασί. Το υπόλοιπο πιείτε το με το ταίρι σας!

Κις Λορέν με σπανάκι

Συνοδεύστε την με λευκό κρασί.