Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > ειδικές αποστολές > the party is here > Ψητά καραμελωμένα μήλα σε σφολιατάκια βουτύρου
psita-karamelwmena-mila-sfoliatakia

Ψητά καραμελωμένα μήλα σε σφολιατάκια βουτύρου

Κομμάτια: 12, Χρόνος προετοιμασίας: 15’, Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά, Κόστος: 6€

ΥΛΙΚΑ :
12 στρογγυλά σφολιατάκια βουτύρου
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο αγελάδος
4 μήλα
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα μύρτιλα
25 ml ρούμι
3-4 κουταλιές της σούπας μέλι
Κανέλα
½ κουταλιά της σούπας κρέμα μπαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για να φτιάξουμε τα ψητά καραμελωμένα μήλα βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο και τα μήλα κομμένα στα 8 μαζί με τη φλούδα τους (αφαιρούμε πρώτα το κοτσάνι και τα σπόρια) και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύρτιλα, το μέλι, την κρέμα μπαλσάμικο, την κανέλα και στο τέλος το ρούμι.

Μόλις ρίξουμε το ρούμι, του βάζουμε φωτιά για να φύγει το αλκοόλ (αν δεν μπορείτε τις φωτιές τότε απλά αφήστε το πάνω στο μάτι της κουζίνας για λίγη ώρα ακόμη), τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βάζουμε τα σφολιατάκια μέσα στις ειδικές φόρμες (σε αυτές που ψήνουμε cupcakes) τα τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 10 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο, τοποθετούμε από πάνω τα καραμελωμένα μήλα και τα βάζουμε και πάλι στο φούρνο για ακόμη 10 περίπου λεπτά.

Δείτε επίσης

xtapodi-maratho-elies

Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

Μια συνταγή που συνδυάζει τα αρώματα του βουνού με την αρμύρα της θάλασσας.

Λαχανόρυζο λεμονάτο με τζίντζερ και ρύζι basmati.

Το κλασικό λαχανόρυζο... αλλιώς!