Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > πρωτάρηδες στην κουζίνα > Σαλάτα με ψητά παντζάρια
pantzaria-psita-fournou

Σαλάτα με ψητά παντζάρια

Άτομα:2, Χρόνος προετοιμασίας:5’, Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες,  Κόστος: 3,00 €

ΥΛΙΚΑ :
6 παντζάρια
Αλάτι χοντρό
Δεντρολίβανο (φρέσκο ή ξηρό)
Ελαιόλαδο
Λευκό ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα παντζάρια και τα βάζουμε ολόκληρα με τη φλούδα τους μέσα σε αλουμινόχαρτο. Κόβουμε 6 κομμάτια αλουμινόχαρτο για να τυλίξουμε το κάθε παντζάρι χωριστά.

Πάνω από το κάθε παντζάρι πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, λίγο δεντρολίβανο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Τυλίγουμε τα παντζάρια, τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 2 ώρες.

Όταν είναι έτοιμα και μαλακά τα καθαρίζουμε από την φλούδα τους, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα φτιάχνουμε σε σαλάτα με λευκό ξύδι, ελαιόλαδο και αλάτι.

Το ψήσιμο τους δίνει απίστευτη γεύση!

Δείτε επίσης

xtapodi-maratho-elies

Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

Μια συνταγή που συνδυάζει τα αρώματα του βουνού με την αρμύρα της θάλασσας.

Λαχανόρυζο λεμονάτο με τζίντζερ και ρύζι basmati.

Το κλασικό λαχανόρυζο... αλλιώς!