Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 20 λεπτά, Κόστος: 1 €
ΥΛΙΚΑ :
270 ml νερό (χλιαρό)
Αλάτι
150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
280 γρ. αλεύρι μαλακό
9 γρ. ξερή βιολογική μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορους
3 κουταλιές της σούπας σπασμένους λιναρόσπορους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μέσα στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή βάζουμε όλα τα υλικά αρχίζοντας από το νερό και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αλεύρια και τέλος τη μαγιά και τους σπόρους.
Ψήνουμε στο πρόγραμμα που διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά. Όταν τελειώσει το ψήσιμο, βγάζουμε το ψωμί από τον κάδο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει, το διατηρούμε τυλιγμένο σε χαρτί κουζίνας ή πετσέτα μέσα με μία σακούλα.