Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Ρεβύθια Σούπα
revithia (ρεβυθια σουπα)

Ρεβύθια Σούπα

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 5′ και 12 ώρες περίπου για το μούλιασμα, Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 20′, Κόστος: 1€

ΥΛΙΚΑ:
250 γρ. ρεβύθια
1 κουτάλι της σούπας μαγειρική σόδα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν και να φουσκώσουν σε ένα μπολ με ζεστό νερό και τη μαγειρική σόδα.

Σουρώνουμε τα ρεβύθια, τα ξεπλένουμε καλά και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15′.

Μόλις περάσουν τα 15′, σουρώνουμε και ξεπλένουμε ξανά τα ρεβύθια. Τα ρίχνουμε και πάλι στην κατσαρόλα και συμπληρώνουμε ζεστό νερό τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα ρεβύθια. Ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε τα ρεβύθια να βράσουν σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσουν,δηλαδή για 1 ώρα περίπου.

Info: Ο χρόνος βρασμού μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα των ρεβυθιών!

Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε.

Info: Προσέχουμε δοκιμάζοντας πόσο αλάτι θα ρίξουμε γιατί και ο κύβος είναι αλμυρός!

Δείτε επίσης

laxanoruzo

Λαχανόρυζο

Το λάχανο δεν είναι νόστιμο μόνο στη σαλάτα! Γίνεται και νοστιμότατο λαχανόρυζο!

ntomatosoupa-ruzi

Ντοματόσουπα με ρύζι

Μας δίνει όλη την πλούσια γεύση και το άρωμα της ντομάτας!