Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > ειδικές αποστολές > Νηστίσιμα > Σαλάτα σπαράγγια με χταποδάκι
salata sparagia xtapodi

Σαλάτα σπαράγγια με χταποδάκι

Άτομα:2-3, Χρόνος προετοιμασίας:10’, Κόστος: 7,50 €

ΥΛΙΚΑ:
1 δεματάκι σπαράγγια
Χταποδάκι ξυδάτο
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
Πιπέρι
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα σπαράγγια και κόβουμε τον ξυλώδη κορμό ώστε να έχουμε μόνο τις τρυφερές κορυφές.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό με λίγο αλατάκι και το αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε τα σπαράγγια και τα αφήνουμε να βράσουν μόνο για 5 λεπτά. Στη  συνέχεια τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην σαλατιέρα μας.

Ρίχνουμε από πάνω αλάτι, πιπέρι, λίγο μαϊντανό και το χταποδάκι. Στο τέλος περιχύνουμε την σαλάτα με όσο χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο επιθυμούμε.

 

Τα σπαράγγια με το χταποδάκι είναι εξαιρετικός γευστικός συνδυασμός! Μπορείτε να γευτείτε τη σαλάτα με ένα ποτήρι λευκό κρασί ή να συνοδεύσετε ένα γεύμα με θαλασσινά!

Δείτε επίσης

xtapodi-maratho-elies

Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

Μια συνταγή που συνδυάζει τα αρώματα του βουνού με την αρμύρα της θάλασσας.

Λαχανόρυζο λεμονάτο με τζίντζερ και ρύζι basmati.

Το κλασικό λαχανόρυζο... αλλιώς!