Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > σαλάτες > Σαλάτα με φακές & τοματίνια Σαντορίνης

Σαλάτα με φακές & τοματίνια Σαντορίνης

Άτομα: 6, Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

ΥΛΙΚΑ :

500γρ. φακές ψιλές
250γρ. τοματίνια
100γρ. φέτα
6 φιλέτα ξυδάτο γαύρο
1 κρεμμυδι ξερό ψιλοκομμένο
100ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1 λεμόνι (το χυμό του)
1 φύλλο Δάφνη
αλάτι
πιπέρι μαύρο τριμμένο
λευκό ξύδι

AdvertisementΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Bήμα 1: Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζετε τις φακές με λίγο ξύδι και το δαφνόφυλλο για 45 λεπτά.

Bήμα 2: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Bήμα 3: Όταν βράσουν οι φακές, τις στραγγίζετε και τις κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.

Bήμα 4: Κόβετε τα τοματίνια στη μέση, τα αναμιγνύετε με τις φακές, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την τριμμένη φέτα, το λαδολέμονο και τα φιλέτα του γαύρου.

Δείτε επίσης

diples

Δίπλες

Ένα παραδοσιακό γλύκισμα άμεσα συνδεδεμένο με τη γιορτή των Χριστουγέννων. Στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου, βέβαια, το φτιάχνουν όλο το χρόνο σε γιορτές, γάμους, αρραβώνες.

hoirino-mpouti-marmelada-patates

Χοιρινό μπούτι με μαρμελάδα πορτοκάλι και πατάτες βουτύρου

Ένας συγκλονιστικός τρόπος μαγειρέματος του χοιρινού. Ζουμερό, με έντονη τη γεύση πορτοκαλιού, είναι ιδανικό για το χριστουγενιάτικο τραπέζι ως κυρίως πιάτο.