Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > σαλάτες > Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και σος μουστάρδας
salata-me-kotopoulo-kai-saltsa-moustardas

Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και σος μουστάρδας

Άτομα:4-6, Χρόνος προετοιμασίας:30’, Κόστος: 6,00 €

ΥΛΙΚΑ :
1 στήθος κοτόπουλο
1 μαρούλι
1 αγγούρι
100 γρ γραβιέρα Κρήτης
15 ρώγες σταφύλι

Για τη σος:
220 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 -3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Χυμό ½ λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό  για να βράσει για περίπου 30 λεπτά.

Στη συνέχεια πλένουμε το μαρούλι, το στραγγίζουμε από τα νερά, το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε μέσα σε μία σαλατιέρα. Πλένουμε το αγγούρι και με έναν αποφλοιωτή φτιάχνουμε φλούδες αγγουριού και τις ρίχνουμε στη σαλατιέρα. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες.

Για να ετοιμάσουμε την σος, ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα αναμιγνύουμε καλά με το σύρμα.

Τέλος περιχύνουμε με τη σος γιαουρτιού τη σαλάτα, ρίχνουμε τη τριμμένη γραβιέρα και τα σταφύλια και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης

Μοσχάρι Bonne fillet στο φούρνο με πατάτες και γλυκό κουταλιού σταφύλι

Μοσχάρι Μπον Φιλέ στο φούρνο με πατάτες και γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Είναι ένα εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό!

salata-marouli-me-xera-suka-kai-stafuli

Σαλάτα μαρούλι με ξερά σύκα και κόκκινα σταφύλια

Η αρχαίοι Έλληνες είχαν τα ξερά σύκα στην καθημερινή τους διατροφή!