Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > ορεκτικά > Άλειμμα σκόρδου
alleima-skordou

Άλειμμα σκόρδου

1 βαζάκι, Χρόνος προετοιμασίας: 5’ , Χρόνος βρασίματος: 20’ , Κόστος: 4€

ΥΛΙΚΑ :
9 κεφάλια σκόρδου (πολλές σκελίδες)
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
Λίγο αλάτι
Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο (για τη συντήρηση στο ψυγείο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε μία μία όλες τις σκελίδες σκόρδου και τις βάζουμε μαζί με το δεντρολίβανο και το αλάτι για βράσουν σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.

Σουρώνουμε τα σκόρδα και βάζουμε στην κατσαρόλα φρέσκο νερό. Αφήνουμε τα σκόρδα να βράσουν για ακόμη 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Σουρώνουμε και τη δεύτερη φορά και αφήνουμε τα σκόρδα να κρυώσουν για μερικά λεπτά για να μπορούμε να τα πιάσουμε.

Πολτοποιούμε τα σκόρδα με τον πολτοποιητή σκόρδου και βάζουμε το άλειμμα μέσα σε ένα βαζάκι, από πάνω προσθέτουμε λάδι για να διατηρήσουμε το βαζάκι στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δείτε επίσης

xtapodi-maratho-elies

Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

Μια συνταγή που συνδυάζει τα αρώματα του βουνού με την αρμύρα της θάλασσας.

Λαχανόρυζο λεμονάτο με τζίντζερ και ρύζι basmati.

Το κλασικό λαχανόρυζο... αλλιώς!