Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γλυκά > Σοκολατένιος κορμός με γλυκό κάστανο, αμύγδαλα και σουμάδα

Σοκολατένιος κορμός με γλυκό κάστανο, αμύγδαλα και σουμάδα

Άτομα: 12, Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπτά

ΥΛΙΚΑ :

250γρ. ζάχαρη
250γρ. νερό
50γρ. κακάο
200γρ. βούτυρο (κομμένο σε κύβους)
100γρ. κουβερτούρα γάλακτος (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
100γρ. σουμάδα
300γρ. Μπισκότα καλορίζικα αμυγδάλου (χοντροκομμένα)
150γρ. αμύγδαλα λευκά (καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
200γρ. γλυκό κάστανο (ψιλοκομμένο)
ζάχαρη άχνη (πασπάλισμα)
κακάο (πασπάλισμα)
100γρ γάλα φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Advertisement

Γλυκό πλούσιο σε σοκολάτα με τον απίστευτο γευστικό συνδυασμό του γλυκού κάστανου με την παραδοσιακή σουμάδα. Εξαιρετικό επιδόρπιο, ιδανικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Bήμα 1: Ετοιμάστε τον κορμό. Βάλτε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο. Αφήστε να ζεσταθούν καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το κακάο, ανακατέυοντας συνεχώς.

Bήμα 2: Προσθέστε το βούτυρο και την κουβερτούρα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και αυτά και να ομογενοποιηθούν με το υπόλοιπο μείγμα.

Bήμα 3: Βάλτε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ τα μπισκότα, τα αμύγδαλα, το γλυκό κάστανο, περιχύστε με τα 50γρ.  σουμάδας  και στη συνέχεια με το μείγμα σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει λίγο το μείγμα.

Bήμα 4: Απλώστε ένα κομμάτι λαδόκολα πάνω στον πάγκο και αδειάστε το μείγμα. Δώστε του σχήμα μακρόστενο σαν σαλάμι και τυλίχτε το με τη λαδόκολα. Βάλτε τον κορμό στην κατάψυξη για 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να παγώσει.

Bήμα 5: Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα την υπόλοιπη σουμάδα και το γάλα και αφήστε τα να ζεσταθούν για λίγα λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά, ανκατεύοντας συνεχώς. Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει είτε στο ψυγείο είτε σε θερμοκρασία δωματίου.

Bήμα 6:Βγάλτε τον κορμό από την κάταψυξη και ξετυλίχτε τον από την λαδόκολα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κακάο και σερβίρετε συνοδευόμενο από τη σάλτσα σουμάδας.

Δείτε επίσης

diples

Δίπλες

Ένα παραδοσιακό γλύκισμα άμεσα συνδεδεμένο με τη γιορτή των Χριστουγέννων. Στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου, βέβαια, το φτιάχνουν όλο το χρόνο σε γιορτές, γάμους, αρραβώνες.

hoirino-mpouti-marmelada-patates

Χοιρινό μπούτι με μαρμελάδα πορτοκάλι και πατάτες βουτύρου

Ένας συγκλονιστικός τρόπος μαγειρέματος του χοιρινού. Ζουμερό, με έντονη τη γεύση πορτοκαλιού, είναι ιδανικό για το χριστουγενιάτικο τραπέζι ως κυρίως πιάτο.