Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Σούπα με βραστό μοσχαράκι και λαχανικά
soupa kreas laxanika

Σούπα με βραστό μοσχαράκι και λαχανικά

Άτομα:2, Χρόνος μαγειρέματος:2 ώρες, Κόστος: 7€

ΥΛΙΚΑ:
½ κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
2 μικρά καρότα
2 μικρές ντομάτες
2 μικρά κολοκύθια
2 μικρές πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 λίτρο ζωμό βοδινού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή, πλένουμε καλά το μοσχαράκι και όλα τα λαχανικά μας.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει ρίχνουμε το μοσχαράκι και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου 1 ώρα με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Αν στην επιφάνεια δούμε αφρό, τον αφαιρούμε με ένα κουτάλι.

Όση ώρα το μοσχάρι βράζει, εμείς προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Καθαρίζουμε το καρότο, τις πατάτες, το κρεμμύδι και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες.

Αφού το μοσχαράκι έχει βράσει μια ώρα, χαράζουμε με ένα μαχαιράκι τα καρότα, τις πατάτες και τα κολοκύθια, κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια το κρεμμύδι και την κάθε ντομάτα και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε το ζωμό βοδινού και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλη μια ώρα περίπου.

Λίγο πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα, ρίχνουμε το φύλλο δάφνης και αλατοπιπερώνουμε.

Tip: Αν δε θέλουμε τη σούπα μας αραιή, τη δένουμε με κορν – φλάουρ! Σε 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζωμό από τη σούπα διαλύουμε 3 κοφτές κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ, ρίχνουμε το ζωμό πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε τη δάφνη και κομματιάζουμε με ένα πηρούνι τα λαχανικά.

Όποιος θέλει συμπληρώνει στο πιάτο του επιπλέον πιπέρι και φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού.

 

Δείτε επίσης

fasolakia-kotopoulo

Κοτόπουλο κοκκινιστό με φασολάκια

Ένα ελαφρύ και νόστιμο φαγητό για το μεσημεριανό μας τραπέζι!

omeleta-laxanika

Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια, πιπεριές και φέτα

Συνοδεύστε την ομελέτα σας με μια δροσερή σαλάτα!