Σπιτικό burger

Άτομα: 8, Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, Κόστος: 10€

ΥΛΙΚΑ:
Για τα ψωμάκια:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουτάλι σούπας αλάτι
1 κουτάλι γλυκού ζάχαρη
1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο
700 γρ. χλιαρό γάλα
σουσάμι

Για τα μπιφτέκια:
1200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 κουτάλι σούπας ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε μέχρις ότου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.

Tip : Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Σκεπάζουμε καλά τη λεκάνη μας και αφήνουμε το ζυμάρι για 1 ώρα για να φουσκώσει.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, το νερό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά, μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.

Αφού έχει περάσει μια ώρα, ζυμώνουμε απαλά για λίγο ακόμα τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 8 στρογγυλά ψωμάκια, τα οποία αφήνουμε να φουσκώσουν για 40’. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Όταν φουσκώσουν τα ψωμάκια, τα ραντίζουμε με λίγο νερό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν (περίπου 45’).

Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 κομμάτια και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Ψήνουμε στους 200 °C για 15’ περίπου.

Τέλος, ανοίγουμε τα ψωμάκια οριζόντια και γεμίζουμε με ένα μπιφτέκι και ό,τι άλλο επιθυμούμε.

Info: Το δικό μας burger περιείχε μαρούλι, μπιφτέκι, ντομάτα, κρεμμύδι, cheddar και ketchup.

Δείτε επίσης

laxanosalata

Σαλάτα λάχανο με ζαμπόν, gouda, αυγό και ροζ σως

Για χάρη της θα απαρνηθείτε το κυρίως πιάτο!

kotopoulo-me-ruzi

Κοτόπουλο φούρνου με ρύζι και κουκουνάρι

Το πιο εύκολο και νόστιμο φαγητό για την όλη την οικογένεια!