Σπιτικό burger

Άτομα: 8, Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, Κόστος: 10€

ΥΛΙΚΑ:
Για τα ψωμάκια:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουτάλι σούπας αλάτι
1 κουτάλι γλυκού ζάχαρη
1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο
700 γρ. χλιαρό γάλα
σουσάμι

Για τα μπιφτέκια:
1200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 κουτάλι σούπας ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε μέχρις ότου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.

Tip : Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Σκεπάζουμε καλά τη λεκάνη μας και αφήνουμε το ζυμάρι για 1 ώρα για να φουσκώσει.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, το νερό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά, μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.

Αφού έχει περάσει μια ώρα, ζυμώνουμε απαλά για λίγο ακόμα τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 8 στρογγυλά ψωμάκια, τα οποία αφήνουμε να φουσκώσουν για 40’. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Όταν φουσκώσουν τα ψωμάκια, τα ραντίζουμε με λίγο νερό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν (περίπου 45’).

Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 κομμάτια και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Ψήνουμε στους 200 °C για 15’ περίπου.

Τέλος, ανοίγουμε τα ψωμάκια οριζόντια και γεμίζουμε με ένα μπιφτέκι και ό,τι άλλο επιθυμούμε.

Info: Το δικό μας burger περιείχε μαρούλι, μπιφτέκι, ντομάτα, κρεμμύδι, cheddar και ketchup.

Δείτε επίσης

rofima-spitiki-sokolata-portokali

Ρόφημα σπιτικής σοκολάτας με άρωμα πορτοκάλι

Απολαύστε την ζεστή μπροστά στο τζάκι με την παρέα σας!

salata-tou-mpaxe

Σαλάτα του μπαξέ

Φτιάχνουμε νόστιμη σαλάτα με ό,τι έχει ο μπαξές!