Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > ζύμες-πίτες-τάρτες > Τάρτα με μανιτάρια
tarta-manitaria

Τάρτα με μανιτάρια

Άτομα: 8-10, Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά , Χρόνος ψησίματος: 50’, Κόστος: 7 €

ΥΛΙΚΑ :
Για τη ζύμη μπριζέ
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. βούτυρο
1 αβγό
3 κουταλιές σούπας νερό
Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας σας
1 ξερό κρεμμύδι
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 καρότο
½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
¾ φλιτζάνι του τσαγιού αριάνι
2 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και τη μαργαρίνη και τα αναμιγνύουμε με τα χέρια μας έως ότου το μίγμα να είναι τριμμένο. Μετά προσθέτουμε το αβγό, το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Όσο ζυμώνουμε τόσο πιο μαλακή γίνεται η ζύμη. Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά στο ψυγείο και εν συνεχεία την ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να γίνει λεπτή (ρίχνουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια για να μην κολλήσει). Απλώνουμε το φύλλο της ζύμης σε μία ταρτιέρα ή σε ένα στρογγυλό ταψάκι ή σε μία στρογγυλή φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά.

Για τη γέμιση: Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το καρότο.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το καρότο και τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί και προσθέτουμε το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Απλώνουμε το μίγμα πάνω από τη ζύμη της τάρτας.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το αριάνι και την τριμμένη παρμεζάνα και περιχύνουμε με αυτό την τάρτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά και έτοιμη η τάρτα μας!

Δείτε επίσης

tarta-mprokolo

Τάρτα με μπρόκολο

Μία τάρτα για αυτούς που αγαπούν τις δυνατές γεύσεις!

mosxaraki-makaronia

Μοσχαράκι κοκκινιστό με χωριάτικες χυλοπίτες

Ένα φαγητό που μας θυμίζει το οικογενειακό Κυριακάτικο τραπέζι!