Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Τάρτα με ψητά λαχανικά και αυγά ποσέ

Τάρτα με ψητά λαχανικά και αυγά ποσέ

Άτομα:4-6 , Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά , Χρόνος ψησίματος: 35’, Κόστος: 7 €

ΥΛΙΚΑ :
Για τη ζύμη μπριζέ
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος
1 αβγό
3 κουταλιές σούπας νερόsaltsa-agapis
Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση
4 μανιτάρια λευκά
4-5 κολοκυθάκια
2 πατάτες
Αλάτι
πιπέρι
100 γρ σάλτσα αγάπης- με κίτρινη πιπεριά και αμύγδαλο (simply Greek)
4 αυγά  (τα 3 αυγά θα τα κάνουμε ποσέ)
Λίγο ξύδι
ρίγανη και λάδι τρούφας ή ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το βούτυρο και τα αναμιγνύουμε με τα χέρια μας έως ότου έχουμε ένα καλά τριμμένο μίγμα. Προσθέτουμε το αβγό, το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Όσο το ζυμώνουμε τόσο πιο μαλακή θα γίνεται η ζύμη. Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά στο ψυγείο για να ξεκουραστεί, εν συνεχεία την ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να γίνει λεπτή (ρίχνουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια για να μην κολλήσει).

Απλώνουμε το φύλλο της ζύμης σε μία ταρτιέρα ή σε ένα στρογγυλό ταψάκι ή σε μία στρογγυλή φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 15-20 λεπτά.

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες και τα βάζουμε να ψηθούν στους 180 °C για περίπου 20-30 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα μαζί με το 1 αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.

Γεμίζουμε την ψημένη τάρτα με τα ψημένα λαχανικά και περιχύνουμε το μίγμα της σάλτσας με το αυγό. Ψήνουμε για ακόμη 15 περίπου λεπτά στους 180 °C.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα αυγά ποσέ. Μέσα σε μία κατσαρόλα βάζουμε σε δυνατή φωτιά  να βράσει  νερό μαζί με λίγο ξύδι. Σπάμε πρώτα τα αυγά σε ένα μπολάκι και μετά τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα ένα ένα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην βράζει το νερό και σε 2 λεπτά είναι έτοιμο. Βγάζουμε το αυγό με μία τρυπητή κουτάλα και  κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.

Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και βάζουμε από πάνω τα αυγά ποσέ, λίγη ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο ή λάδι τρούφας. Όταν θα σπάσουμε τα αυγά θα έχουμε μία υπέροχη σάλτσα αυγού πάνω από τα ψητά λαχανικά της τάρτας.

Βάλτε και λίγο κρασάκι στο ποτήρι και καλή σας απόλαυση!

Δείτε επίσης

λαχανο ντολμάδες με αυγολέμονο

Λαχανοντολμάδες με ρύζι και κιμά.

Must φαγητό για το τραπέζι των Χριστουγέννων.

Φαρφάλε με κρέμα γάλακτος

Η συνταγή χρειάζεται μισό ποτήρι λευκό κρασί. Το υπόλοιπο πιείτε το με το ταίρι σας!